si

Za lepši dan

Z izkušnjami ljudi, ki živimo na Krasu.

Naravnost v naravo

Kras ima odlično lego v srednji Evropi. Tu se Mediteran najbolj približa Julijskim Alpam in prometne povezave s svetom so zares odlične. Priletite na Kras za vikend!

Pol ure vožnje z letališča Trst, uro vožnja z letališča Ljubljana in le uro in pol vožnje z letališča Benetke. Kot nalašč za kratek oddih na Krasu, nepozaben Kras break.

Naj vas zapeljejo kraške znamenitosti, naj vas sprostijo raznolika kraška doživetja. Priletite in uživajte svoj Kras break.

Odkrivajte Slovenijo s čarobnega Krasa

Kras vas sprejme s svojo pristnostjo, očara z raznolikostjo in navduši z gostoljubjem. Ostanite na Krasu!

Slovenske znamenitosti in številna nepozabna doživetja, zaradi katerih je Slovenija ena od najbolj privlačnih potovalnih destinacij na svetu, so, gledano s Krasa, povsem blizu. Največ uro vožnje stran od vašega začasnega gnezda na Krasu lahko doživite nekaj drugačnega, zvečer pa lahko spet uživate ob kozarcu domačega terana …

Presihajoča jezera in opazovanje medveda

Skrivnostni kraški pojavi in brezmejnost neokrnjenih gozdov navdušijo vsakega ljubitelja narave. Spoznajte Cerkniško jezero, največje presihajoče jezero v Evropi, in v globinah zaščitenih gozdov opazujte življenje medvedov.

Več >

Drugačni okusi Vipavske doline

Vipavska dolina je vinska dežela in privlačna destinacija za gurmane. Odkrijte deželo, ki je ohranila največ starih domačih vinskih sort in kjer vas mednarodno priznani chefi povabijo v nekaj najbolje ocenjenih restavracij v Sloveniji.

Več >

Adrenalin in lepote doline Soče

Na južni strani Julijskih Alp spoznajte očarljivo dolino in smaragdno Sočo, eno najlepših alpskih rek. Dolina v vseh letnih časih ponudi čudovite vedute, poleti pa si na Soči lahko privoščite nepozaben spust z raftom ali kajakom.

Več >

Dragulji slovenske obale

Slovenija ima le majhen del obale Jadranskega morja, toda ob njej so nanizani številni dragulji, ki jih vredno obiskati. Starodavni Piran očara z arhitekturo in kulturo, mondeni Portorož ponudi živahen obmorski utrip, stare soline povejo resnično zgodbo o morju …

Več >

Uživajte brez skrbi

Na Krasu se lahko povsem sprostite.

Uživate lahko v varnem in zelenem okolju, domačini pa vam v vsakem trenutku radi pomagajo z nasveti in z vsem, kar bi lahko potrebovali.

Slovenija je zelo varna država.

Leta 2018 jo je Mednarodni inštitut za ekonomijo in mir, ki vsako leto pripravlja lestvico najvarnejših držav na svetu, uvrstil na ugledno 11. mesto. Na isti lestvici se Slovenija v Evropi uvršča na sedmo mesto.

Slovenija je zelena država.

Mednarodna fundacija Green Destinations je leta 2016 Slovenijo kot prvo državo razglasila za najbolj zeleno destinacijo na svetu. Pri ocenjevanju kar 100 kriterijev je Slovenija dosegla 96 odstotkov vseh točk. Kaj to pomeni na Krasu? Voda je povsod pitna in odlične kakovosti, odpadke ločujemo in z njimi ravnamo odgovorno, trajnostno ravnamo z vso krajino in posebej skrbimo za ohranjanje naravnih dragocenosti.

Poskrbite za osebno varnost.

Kljub visoki varnosti v državi ravnajte odgovorno in poskrbite za lastno varnost. Če pa bi vendarle šlo kaj narobe ali bi se zgodila nesreča, vam bo v sili vedno na voljo takojšnja pomoč:

  • na številko 112 pokličete za nujno medicinsko pomoč, pomoč gasilcev ali reševanje
  • na številko 113 pokličete za pomoč policistov

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se