si

Za lepši dan

Z izkušnjami ljudi, ki živimo na Krasu.

Brezplačni KoloBus povezuje Istro in Kras

Z avtobusom za kolesarje se iz Kopra lahko pripeljete na Kras.

V poletni sezoni, od 19. maja do 22. septembra, je vsak konec tedna kolesarjem na voljo brezplačna krožna avtobusna povezava na relaciji Koper - Kozina - Škocjanske jame - Divača - Štanjel - Sežana - Lipica - Kozina - Koper.

Odlična povezava za kolesarjenje na Krasu
V okviru mednarodnega projekta Medcycletour je Kras povezan s Slovensko Istro s KoloBusom, posebnim avtobusom s prikolico za kolesa. Brezplačna krožna avtobusna linija je iz Kopra speljana skozi najbolj znane kraške turistične točke, ki poleg zanimivih ogledov in kulinaričnih doživetij ponujajo tudi odlična izhodišča za kolesarjenje po Krasu. Avtobus bo krožno pot prevozil trikrat na dan. Odhod z glavne koprske avtobusne postaje je ob 8., 13. in 18. uri. Rezervacije niso potrebne.

Odkrijte slikovite kraške kolesarske poti
Kraške kolesarske poti presenetijo s čudovitimi razgledi in razvajajo s prvinsko naravo, prepredeno s kraškimi pojavi in kulturnimi znamenitostmi, ki vsaka na svoj način pripovedujejo zgodbo o življenju na Krasu. Svoj nepozaben kolesarski izlet lahko na Krasu najde vsak, zahtevni in manj zahtevni kolesarji, pa tudi družine.

Več
Zapri

Naravnost v naravo

Kras ima odlično lego v srednji Evropi. Tu se Mediteran najbolj približa Julijskim Alpam in prometne povezave s svetom so zares odlične. Priletite na Kras za vikend!

Pol ure vožnje z letališča Trst, uro vožnja z letališča Ljubljana in le uro in pol vožnje z letališča Benetke. Kot nalašč za kratek oddih na Krasu, nepozaben Kras break.

Naj vas zapeljejo kraške znamenitosti, naj vas sprostijo raznolika kraška doživetja. Priletite in uživajte svoj Kras break.

Več
Zapri

Uživajte brez skrbi

Na Krasu se lahko povsem sprostite.

Uživate lahko v varnem in zelenem okolju, domačini pa vam v vsakem trenutku radi pomagajo z nasveti in z vsem, kar bi lahko potrebovali.

Slovenija je zelo varna država.

Leta 2018 jo je Mednarodni inštitut za ekonomijo in mir, ki vsako leto pripravlja lestvico najvarnejših držav na svetu, uvrstil na ugledno 11. mesto. Na isti lestvici se Slovenija v Evropi uvršča na sedmo mesto.

Slovenija je zelena država.

Mednarodna fundacija Green Destinations je leta 2016 Slovenijo kot prvo državo razglasila za najbolj zeleno destinacijo na svetu. Pri ocenjevanju kar 100 kriterijev je Slovenija dosegla 96 odstotkov vseh točk. Kaj to pomeni na Krasu? Voda je povsod pitna in odlične kakovosti, odpadke ločujemo in z njimi ravnamo odgovorno, trajnostno ravnamo z vso krajino in posebej skrbimo za ohranjanje naravnih dragocenosti.

Poskrbite za osebno varnost.

Kljub visoki varnosti v državi ravnajte odgovorno in poskrbite za lastno varnost. Če pa bi vendarle šlo kaj narobe ali bi se zgodila nesreča, vam bo v sili vedno na voljo takojšnja pomoč:

  • na številko 112 pokličete za nujno medicinsko pomoč, pomoč gasilcev ali reševanje
  • na številko 113 pokličete za pomoč policistov
Več
Zapri

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se