si
Virtualni potepi po edinstvenih kotičkih Krasa in Brkinov

Virtualni potepi po edinstvenih kotičkih Krasa in Brkinov

Piše: ORA Krasa in Brkinov

Kras in Brkini skrivata nemalo izjemnih zgodb, ki jih lahko spoznate le tu.
Letos vas, ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov, nismo mogli popeljati v živo. V kraške jameMitski park, na pohodne in kolesarske izlete po znanih in manj znanih poteh, skozi kraške in brkinske vasi, na obisk k domačinom in oglede zanimivosti ter degustacije domačih izdelkov in pridelkov.


Zato so naši lokalni licencirani turistični vodniki, povezani v društvo, pripravili kar dvanajst video vodenj, ki predstavljajo lepote Krasa in Brkinov in vabijo na obiske, ko bodo razmere spet dopuščale.

Spustite se v Divaško jamo, ki slovi po zanimivih tvorbah, ki jih je v milijonih let ustvarila siga. Čudovito kraško jamo sta med drugim obiskala tudi avstroogrski prestolonaslednik princ Rudolf ter psihoanalitik Sigmunt Freud.

Video Daša Čok / V iskanju zakladov Divaške jame


Sprehodite se skozi Rodik, vas, ki leži na stičišču Krasa in Brkinov. Domačini radi rečejo, da tu Kras poljubi Brkine. Odkrijte številne zgodbe, ki jih ob svojem obisku lahko doživite v Mitskem parku. Ta ima po novem sprejemni center in na terenu označene zanimivosti.

Video Breda Geržina / Rodik skozi čas


Virtualno se sprehodite po Teranovi krožni poti ter spoznajte vas Dutovlje, ki je močno povezana tudi z Borisom Pahorjem in ki slovi po Prazniku terana in pršuta. Če bodo razmere to dopuščale, bo letos ta že petdeseti.

Video Bogdan Macarol / Dutovlje in Teranova krožna pot


Vse ostale videje si lahko ogledate na Facebook strani Turistični vodniki Kras in Brkini.
 

Spoznajte Kras in Brkine tudi virtualno ter dodajte izbrane lokacije na svoj seznam za obisk.

Ne spreglejte tudi

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se