si
Mitski park Rodik

Mitski park Rodik

(D)oživite mitsko krajino

Mitski park Rodik ponuja edinstveno aktivno doživetje v naravi, obogateno s spoznavanjem lokalnega mitskega izročila, ki nam ga na dveh označenih tematskih poteh približajo zapisane mitske zgodbe in umetniške stvaritve, postavljene v naravno okolje.

V mitski krajini je materializirano ljudsko ustno izročilo, s katerim so si ljudje osmišljali svoj prostor in vlogo v svetu. V teh izročilih se odražajo nekdanje doživljanje sveta, razlage izvorov sebe in svoje skupnosti, nastanek sveta, življenjskega okolja, živih bitij, življenja in smrti.

Nad vasjo Rodik v Brkinih so v Mitskem parku drobci mitskega izročila predstavljeni z dvanajstimi kamnitimi označevalci in skulpturami, pri katerih vas pričakuje nabiralnik z zapisano mitsko zgodbo. Umetniški kamniti označevalci so postavljeni na skrivnostnih krajih na dveh tematskih poteh, Lintverjevi in Babini poti.

Edinstveno doživetje narave, v katerem se prepletata umetniški in mitski izraz, se prične v Centru za obiskovalce v Rodiku, od koder se podate na odkrivanje očem nevidne mitske krajine. Na pot se lahko podate peš ali s kolesom. Mitski svet lahko raziščete sami, z mobilno aplikacijo (skenirajte kodo QR) ali z zemljevidom v roki, najlepše pa je doživetje v družbi izkušenega lokalnega vodnika.

Odkrivanje očem nevidne mitske krajine, kjer spoznavate skrivnostni svet mitoloških bitij, je primerno za majhne in velike radovedneže.

Za obisk priporočamo udobno obutev in oblačila primerna letnemu času.

Odpiralni čas

Januar–april in oktober–december: pon–pet: 9.00–15.00; sob–ned in prazniki: 9.00–16.00
Maj–junij in september: pon–pet: 8.00–16.00; sob–ned in prazniki: 8.00–17.00
Julij–avgust: pon–ned in prazniki: 8.00–18.00
25. december in 1. januar: zaprto

Za skupine je potrebna predhodna rezervacija.

Nazaj

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se