si
Muzej Marjana Miklavca

Muzej Marjana Miklavca

V sežanskem Gradišču v Štolfetovi domačiji je, sedaj pokojni sežanski slikar, Marjan Miklavec kmečko poslopje preuredil v muzej in tako dodal še en drobec k skrivnim Sežanskim in Kraškim zakladom. V pritličju je na ogled etnološka zbirka kmečkega orodja, ognjišča ter gospodinjskih in drugih predmetov. V nadstropju pa je velika galerija, katere stene krasijo Miklavčeve slike, s poudarkom na arhitekturni dediščini kraških vasi  - hiše, skednji, partoni, vodnjaki in slikovita narava.

Za svojo pripoved je izbral akvarele, perorisbe ter slike z zemljo. Z njo naslikana veduta Dutovelj je bila na ogled v pariškem Louvru.

Na ogled sta tudi knjigi, ki ju je izdal v času umetniškega in kulturnega ustvarjanja: Monografija Marjana Miklavca in Ponos Krasa.

Muzej z galerijo in etnološko zbirko je namenjen posameznim ali skupinskim ogledom razstavljenih slik in predmetov, knjig, koledarjev, organizirane pa bodo tudi slikarske kolonije ter kulturni in glasbeni dogodki.

Odpiralni čas

Ogled muzeja je možen po predhodnem dogovoru.

  • Za skupine
Nazaj

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se