si

S Saturejo - kraško divjinko v svet začinjenih čudes

3,5 ure

Izkustveno-senzorični sprehod po Zeliščnem posestvu Belajevi.

Kaj vse zmorejo kakovostne mediteranske začimbe in užitne divjerasle rastline, kako nam lahko pomagajo pri zdravju in dobrem počutju, kako jih vsakodnevno uporabljati?

Zdravo - priklopite se na kraško naravo! Z gostiteljico Saturejo odkrijte skrivnosti dišečih in divjih darov narave, za katere že iz tisočletne tradicije velja, da imajo izjemno moč, ohranjajo zdravje, celo podaljšujejo življenje. Med senzoričnim sprehodom po sonaravnem posestvu spoznajte čudovite esence za oplemenitev jedi, ki so koristne ter v današnjem času celo prepotrebne. Podajte se na pot samo raziskovanja, užitkov in veselja. Ostrite svoje čute - zase, za zdravo in vitalno dolgoživost.

Program:

  • Zeliščni vrtovi Belajevi - voden zeliščni sprehod z aktivno senzorično nabiralsko izkušnjo, (divja in gojena zelenjava, začimbe). Predstavitev zelenega poslanstva domačije, praktičnih izkušenj s pridelavo začimb vrhunske kakovosti, spoznavanje sonaravnih tehnik oživljanja zemlje za ljubiteljske vrtičkarje ter uporabnih rešitev za domačo začimbno samooskrbo.
  • Kuhinja osebnih koristi za podporo zdravju - koristni nasveti o uporabi zelišč in divje hrane za krepitev zdravja in uporabo v kulinariki.
  • Kraška domačija 1839 - ogled etnološkega dela domačije s predstavitvijo tipičnih prvin kraške arhitekture (črna kuhinja s spahnjenco, kraška štirna, suhi zidovi …).
  • Začinjena kulinarična delavnica s Saturejino marendo.
  • Spominek.

Cena: 

  • 400,00 € na skupino.
Za vsebino doživetja so odgovorni partnerji operacije Vrtovi Krasa  • Komunala Sežana d.d., Občina Komen, Zavod Fabiani, ORA Krasa in Brkinov d.o.o. in Krasna, Andrejka Cerkvenik s.p..
Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Odpiralni čas

  • 20. maj - 10. julij 2023,
  • 1. september - 15. oktober 2023.
Trajanje
3,5 ure
Jezik doživetja
slovenščina, angleščina
Število oseb
do 8 oseb
Cena
400 eur na skupino
Informacije
Zeliščno-etnološka domačija Belajevi 1839

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se