si

S Pepo po Krasu

2,5 uri

Nagradite se s prvinskim doživetjem Krasa.

Na dvorišču Bunčetove domačije v Dutovljah gospodujeta dve mojstrsko urejeni repliki vrtov, poimenovani Pepin kraški vrt in Pepina zgodba, s katerima je snovalec Borut Benedejčič ustvaril edinstveno uprizoritev o naravni in kulturni dediščini Krasa, lokalni kulturni tradiciji in umetnosti.

Pepin kraški vrt, prejemnik zlate medalje malih vrtov na Hampton Court Palace Flower Show 2009, in Pepina zgodba, dobitnica pozlačenega odličja na Chelsea Flower Show 2012 v Londonu, v ospredje postavljata Kraševko Pepo kot gostoljubno gostiteljico, ki svojim obiskovalcem skozi sprehod in pripoved približa dediščino Krasa ter postreže z dobrodošlico krasnih izkustev.

»S Pepo po Krasu« je prvinsko doživetje, pri katerem vas Pepa iz svojih vrtov, preko Teranove krožne poti, popelje v polpreteklo zgodovino kraškega podeželja in vam ob tem približa zgodbo klenih vaških žena. Med potjo vam zaupa nošnjo »plenirja« in razkriva skrivnosti kraške gmajne, med slikovitimi kraškimi vinogradi pa razgrne »plahto« ter povabi na kraško marendo iz lokalnih dobrot domačih pridelovalcev. Vse do vrnitve na Bunčetovo domačijo se Pepa k vaši družbi zateka z izjemno ljubeznijo do svojega kraja, spoštovanjem do tukajšnjih ljudi, predvsem pa globokim občutkom do tukajšnje narave, s katero je kraški človek tisočletja bival, sobival, čeprav se je z njo tudi boril.

Program:

  • voden in v dogajanje vključujoč sprehod po Pepinih vrtovih in kraški gmajni s predstavitvijo posebnosti kraške krajine, lokalne kulture in tradicije,
  • kraška marenda med vinogradi,
  • spominek.

Cena:

  • pri rezervaciji 2 oseb: 78,00 € na osebo,
  • pri rezervaciji 3 do 5 oseb: 58,00 € na osebo,
  • pri rezervaciji 6 do 15 oseb: 38,00 € na osebo,
  • družina (2 odrasla, 1 otrok 10-14 let): 166,00 € (vsak naslednji otrok 10,00 € na otroka).

Odpiralni čas

Od aprila do oktobra po predhodni najavi.

Trajanje
2,5 uri
Jezik doživetja
slovenščina, angleščina
Število oseb
2-15 oseb
Cena
od 38 do 78 eur na osebo
Informacije
TIC Dutovlje

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se