si

Pravljično-doživljajska pot Škratji Kras

3,4 km
2,5 ure
Zahtevnost

Čudoviti svet burje, kamna in ruja

Štanjel predstavlja izjemno bogato kulturno dediščino, njegova okolica pa skriva vse pomembne vrednote Krasa. In ravno tu je nastala pravljično-doživljajska pot Škratji Kras, ustvarjena z namenom, da pri obiskovalcih spodbuja pohodništvo, domišljijo in ustvarjalnost. Jim omogoča spoznati komenski Kras ter da pri velikih in majhnih razvija trajnostno naravnanost, pozitiven odnos do okolja in varovanja narave. 

Pot je namenjena predvsem družinam, šolam in vrtcem ter vsem pohodnikom, ki iščejo urejene poti z zgodbo in izvirna doživetja v naravi. 

Pot je krožna in se začne v Štanjelu, na parkirišču ob pošti ter konča v TIC-u Štanjel. V Baru Zoro obiskovalci kupite Krasno beležko, ki omogoča celovito doživetje, poleg nje prejmete še barvice. Zbrani pečati in rešen čarobni izrek pa otrokom po prehojeni poti prinese krasno nagrado, ki jo dobite v TIC-u Štanjel na gradu Štanjel.

Dolžina poti
3,4 km
Trajanje
2,5 ure
Skupni vzponi
93 m
Podlaga
makadam, asfalt
Zahtevnost
nezahtevna
Znamenitosti ob poti
  • zvočna klop,
  • srednjeveško naselje Štanjel,
  • kal
Cena
5,00 EUR na beležko
Informacije
Center za obiskovalce Grad Štanjel

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se