si
Pepin kraški vrt in Pepina zgodba

Pepin kraški vrt in Pepina zgodba

Dva mojstrsko urejena vrtova ponazarjata značilno kraško krajino.

Snovalci vrtov so ustvarili dve čudoviti pripovedi o naravni in kulturni dediščini Krasa, ki predstavlja edinstven primer kulturne krajine. V vrtovih se – tako kot sicer na Krasu – naravne prvine prepletajo z značilno lokalno kulturo in umetnostjo.

Pepin kraški vrt je na hortikulturni razstavi Hampton Court Palace Flower Show 2009, ki je drugi najpomembnejši hortikulturni dogodek na svetu, prejel najboljšo oceno in zlato medaljo v kategoriji malih vrtov. Vrt je zasnovan s tradicionalnimi materiali umetnostne obrti in rastlinami, ki so značilne za kraško krajino.

Vrt Pepina zgodba je na RHS Chelsea  Flower Show 2012 v kategoriji Artisan Gardens v Londonu prejel pozlačeno medaljo. Snovalec Borut Benedejčič je segel v preteklost in oblikoval preprosto kamnito pastirsko zavetišče sredi kraške gmajne. Pravljica o Krasu in njegovih ljudeh je sedaj na ogled na dvorišču Bunčetove domačije v Dutovljah.

Na Bunčetovi domačiji si lahko brezplačno ogledate tudi sobo pisatelja Borisa Pahorja. Izvorno je bila soba v nekdanji gostilni pri Marički, ki pa so jo porušili. Preseljena soba je po svoji vsebini, velikosti in opremi povsem avtentična.

Odpiralni čas

Vodeni ogledi po predhodnem dogovoru.

Nazaj

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se