si
Lokalno povezani – ugodni prevozi na zahtevo na območju Krasa in Brkinov

Lokalno povezani – ugodni prevozi na zahtevo na območju Krasa in Brkinov

Skladno s spodbujanjem zelene miselnosti in zelenega turizma so v aprilu na območju LAS Krasa in Brkinov – torej na območju občin Divača, Komen, Hrpelje-Kozina in Sežana zaživeli prevozi na zahtevo Lokalno povezani, ki jih lahko tako prebivalci kot obiskovalci lahko uporabite za prevoze na družabne dogodke, obšolske dejavnosti, oglede in obiske drugih ponudnikov. Pri prevozih na zahtevo gre za novo mobilnostno rešitev, ki omogoča združevanje prevozov in poskuša na trajnosten način rešiti problematiko mobilnosti na manj poseljenih področjih/podeželju po ugodni ceni (ki je odvisna od dolžine poti – med 1,5 EUR za pot do 2 km in 4 EUR za pot nad 25 km). 

Kako deluje prevoz na zahtevo?

Prevoz zase ali koga drugega rezervirate s pomočjo aplikacije ToyotaGO, ki si jo prenesete na svojo pametno napravo. Enostavna aplikacija vas ob prvi uporabi vodi skozi postopek namestitve ter vam pri nadaljnji uporabi omogoča rezervacije in plačila prevozov. Oseba, za katero ste rezervirali prevoz, mora ob vstopu vozniku pokazati QR kodo rezervacije. Prevoz za starejše od 65 let, ki nimajo pametne naprave, je mogoče rezervirati na telefonski številki Zavoda Sopotniki 031 831 030. Za starejše od 65 let je prevoz brezplačen oziroma 100-odstotno subvencioniran.

Kdaj lahko naročim prevoz na zahtevo?

Prevozi so na voljo od ponedeljka do petka, med 6. in 19. uro. Prevoze lahko naročite že teden dni pred želenim odhodom in si tako zagotovite, da bo prevoz na voljo. Želimo si, da bi jo uporabili čim večkrat, da storitev zaživi in da skupaj v svojem ravnanju postanemo bolj trajnostno naravnani. A ne pozabite; na voljo sta le dve vozili, zato pohitite z rezervacijo.

Kam lahko potujem s prevozom na zahtevo?

Kamorkoli na območju občin Divača, Komen, Hrpelje-Kozina in Sežana. Anketa, ki smo jo v okviru LAS projekta Krepitev trajnostne mobilnosti na Krasu in Brkinih izvedli na območju vseh štirih občin, je pokazala, da si občani želijo predvsem dodatnih prevozov do občinskih središč, na družabna srečanja, za prevoze otrok na športne dejavnosti, v glasbeno šolo ali druge obšolske dejavnosti ter ko je treba po opravkih.

Kdo izvaja prevoze na zahtevo?

Polletno pilotno izvedbo prevozov na zahtevo za občane vseh štirih kraško-brkinskih občin omogoča izvedba LAS projekta Krepitev trajnostne mobilnosti na Krasu in v Brkinih, ki smo mu nadeli slogan Lokalno povezani. ORA Krasa in Brkinov, občine Divača, Komen, Hrpelje-Kozina in Sežana ter Zavod Sopotniki smo se za izvedbo projekta povezali s podjetjem Toyota Slovenija, za izvedbo prevozov pa je bil izbran lokalni prevoznik Petika, Peter Česnik s.p. Aplikacija ToyotaGO omogoča rezervacijo in koordinacijo prevozov na zahtevo na območju Krasa in Brkinov, prevozi pa se izvajajo z dvema Toyotinima kombijema Proace Verso.

Več informacij je na voljo tudi na spletni strani www.lokalnopovezani.si.

Ne spreglejte tudi

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se