si
Mitski park Rodik

Mitski park Rodik

(D)oživite mitsko krajino

V mitski krajini je materializirano ljudsko ustno izročilo, s katerim so si ljudje osmišljali svoj prostor in vlogo v svetu. V teh izročilih se odražajo nekdanje doživljanje sveta, razlage izvorov sebe in svoje skupnosti, nastanek sveta, življenjskega okolja, živih bitij, življenja in smrti.

Drobci mitskega izročila, ki se navezujejo na določen kraj na tematskih poteh, so v prostoru predstavljeni z umetniškimi kamnitimi označevalci in skulpturami. Gre za edinstveno doživetje narave, v katerem se prepletata umetniški in mitski izraz.

Ko odkrijemo skrivnostne kraje ob tematskih poteh, se nam mitske zgodbe odstrejo zapisane v nabiralniku zraven skulpture. Odkrivanje očem nevidne mitske krajine, kjer spoznavate skrivnostni svet  mitoloških bitij, je primerno za majhne in velike radovedneže.

V Rodiku boste sredi neokrnjene narave in tradicionalnega stavbarstva izkusili nekdanje mitsko doživljanje sveta na dveh tematskih poteh, Lintverjevi in Babini poti, ter v Centru za obiskovalce.

Odpiralni čas

od 1. maj do 31. avgust od 8h do 17h
od 1. september do 30. september od 9h do 17h
od 1. oktober do 30. april pon. – pet. od 9h – 15h
                                             sob. – ned. od 9h – 16h

Nazaj

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se