si
Galerija Lojzeta Spacala

Galerija Lojzeta Spacala

TripAdvisor ocena popotnikov

Spoznajte opus enega najvidnejših slovenskih likovnih ustvarjalcev.

Lojze Spacal (1907–2000) velja za enega najvidnejših likovnih ustvarjalcev v povojnem slovenskem in italijanskem prostoru ter za svetovno uveljavljenega umetnika, ki je svoj ustvarjalni vrh dosegel v grafičnih tehnikah, predvsem v linorezu in lesorezu. Ustvarjal pa je tudi v drugih tehnikah, kot so olje, mozaik, tapiserija in freska, ter v različnih mešanih tehnikah, npr. kombinaciji kiparstva-reliefa in slikarstva. V zgodovino se je zapisal kot umetnik Istre in Krasa, saj je iz teh dveh pokrajin črpal motive in jih preoblikoval v lasten likovni jezik.

V Štanjelu, v delu njegovega gradu, ki je bil po uničenju v drugi svetovni vojni obnovljen prvi, je od leta 1988 na ogled stalna razstava Spacalovih likovnih del. Galerija občasno gosti tudi druge razstave. Je prostor, kjer se včasih dogajajo tudi delavnice grafike in drugih likovnih tehnik ter različne kulturne prireditve, kot so koncerti ali predstavitve novih publikacij. Možen je tudi najem prostorov v galeriji, multimedijsko opremljena dvorana zgornjega nadstropja je primerna za seminarje in konference. Od leta 1997 je v Galeriji Lojzeta Spacala tudi uradni poročni prostor za sklepanje zakonskih zvez.

Odpiralni čas

Poletni urnik:

  • ponedeljek-petek: 10:00-12:00 in 12:30-16:00
  • sobota, nedelja: 10:00-12:00 in 12:30-18:00

Zimski urnik:

  • ponedeljek–nedelja: 10.00–12.00 in 12.30–16.00
  • Za skupine
Nazaj

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se