si

Zaključek projekta Kamen in kulinarika

14. December 2020

Območno obrtno-podjetniška zbornica Sežana (v nadaljevanju: OOZ Sežana) se je 4.9.2017, kot vodilni partner prijavila za dodelitev nepovratnih sredstev iz podukrepa – Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, ki so bila razpisana glede na predhodni javni poziv LAS.

Pobuda za projekt je bila dana s strani gostincev ker so si želeli večjo in predvsem enotno prepoznavnost svoje dejavnosti na Krasu. Pri tem so si želeli upoštevati tradicijo obdelave kamna s čimer bodo dvignili dodano vrednost lokalnim proizvodom in se usmerili v trajnostni turizem, ki bo omogočal odpiranje novih delovnih mest v gostinstvu, kamnoseštvu in turizmu. Hkrati bodo dvignili kvaliteto in prepoznavnost hrane s spodbujanjem uporabe lokalno pridelane hrane preko delavnic za kuharje.

OOZ Sežana je vodilni partner projekta. Ostali partnerji v projektu so:

• Višja strokovna šola ŠC Srečka Kosovela Sežana
  • Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana
  • Občina Komen (Javni zavod Komenski Kras)
  • Društvo VEZI, enota DIVAČA in
  • MARMOR SEŽANA d. d.