si

Podpis sporazuma o nadaljnjem sodelovanju kraškega tria

14. Maj 2021

Pred petimi leti so trije kraški ponudniki s kraškega območja, to so Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine, podpisali sporazum o sodelovanju. Dosedanje sodelovanje je bilo uspešno, saj so vsi trije ponudniki beležili rast števila obiskovalcev. Skupaj so izvedli nekaj promocijskih akcij ter skupni nastop na nekaterih turističnih borzah in sejmih. 

V času, ko je epidemija koronavirusa vpliva na delovanje in obisk znamenitosti, so se strinjali, da je povezovanje ena od pomembnejših prioritet. Dosedanje sodelovanje so zato nadgradili. Dvignili so višino popusta na ceno vstopnice, ki ga partnerji priznavajo obiskovalcem, ki pridejo na obisk z manj kot tri mesece staro vstopnico drugega partnerja. Iz prvotnih 15% na 25%, s čimer se želijo dodatno približati domačemu gostu. Obenem bodo dodatne napore vložili v uveljavitev blagovne zmanke TRIO KRAŠKIH ZNAMENITOSTI z željo, da bi se obiskovalci na območju zadržali čim dlje in da bi obisk območja postal dvo- in večdneven. 

Ob tem so izpostavili novosti in sicer, da je v Parku Škocjanske jame poleg ostale ponudbe letos slovesno leto, saj obeležujejo 35 let od vpisa na seznam svetovne dediščine UNESCO in 25 let od ustanovitve parka. Ob tej priložnosti je bil oblikovan nov turistični produkt, gre za posebno doživetje vodenega ogleda Škocjanskih jam in parka, produkt je namenjenem manjšim skupinam.

V Kobilarni Lipica, kjer si lahko obiskovalci v sončnih pomladnih dneh ogledajo prva letošnja žrebeta in se podajo na doživetje posestva z novo mobilno aplikacijo, se bliža tudi odprtje prenovljenega hotela Maestoso, ki je predvideno poleti. Novi Maestoso bo goste pritegnil s štirimi zvezdicami plus, 139 sobami in petimi konferenčnimi dvoranami. S svojo drzno podobo bo sledil značilnostim Krasa in lipiške tradicije ter najsodobnejšim svetovnim trendom. Z unikatnim interjerjem bo gostom nudil priložnost za sproščen oddih v stiku z naravo, popeljal jih bo v svet konj in konjeništva, obenem pa jih bo pritegnil k doživljanju Krasa.

Kot gostje so se novinarske konference udeležili: županja Občine Divača Alenka Štrucl Dovgan, državni sekretar MGRT Simon Zajc in Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.  Ti so si bili enotni  v tem, da predstavlja povezovanje treh kraških turističnih akterjev primer dobre prakse na nacionalnem nivoju ter pomemben prispevek k oživitvi slovenskega turizma.

Več informacij:

Park Škocjanske jame

Nazaj

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se