si

Vključitev ponudnikov nastanitev v zeleno shemo 2019 - PRIDOBITEV ZNAKA SLOVENIA GREEN ACCOMMODATION

November 2019

V Slovenski turistični organizaciji prepoznavajo trajnostni razvoj kot ključno razvojno usmeritev celotnega slovenskega turizma. V ta namen so vzpostavili nacionalni program za pospeševanje uvajanja trajnostnih poslovnih modelov v turizmu, imenovan Zelena shema slovenskega turizma (ZSST). Na treh stebrih trajnostnega razvoja, okoljskem, družbenem in ekonomskem, celovito zasnovan sistem pospeševanja razvoja trajnostnega turizma je namenjen tako destinacijam kot tudi turističnim ponudnikom.

Občina Sežana je v lanskem letu postala del Zelene sheme slovenskega turizma in si prizadeva slediti načelom zelenega turizma ter trajnostnemu razvoju. Prav zato vabimo turistične nastanitve, ki ste imetniki enega izmed okoljskih znakov za turistične nastanitve, ki jih priznava ZZST, da se vključite v ZSST ter pridobite znak Slovenia Green Accommodation. S tem boste deležni dodatne trženjske podpore s krovne, nacionalne ravni slovenskega turizma, kar vam bo zagotavljalo večjo prepoznavnost na domačem in tujih trgih. V sodelovanju z občino, pa bodo doseženi sinergijski učinki na področju trajnostnih prizadevanj.
Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z mednarodno organizacijo Green Destinations in njenim akreditiranim partnerjem v Sloveniji, ima objavljen poziv za ponudnike za pridobitev znaka Slovenia Green, ki je odprt do 31. decembra 2019.

Podrobnejše informacije najdete v prilogah na levi ter na spletni strani slovenia.info.

Naj vas vodi zelena misel – postanite nosilec znaka Slovenia Green!

Zeleni koordinator za Občino Sežana

Nazaj

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se