si
Osmica Ostrouška Pelicon

Osmica Ostrouška Pelicon

Kmetija se nahaja na robu slikovite kraške vasi Coljava, ki šteje le 25 hiš. Poslopje je tipična stara kraška hiša z zaprtim notranjim dvoriščem - borjačem. V preteklosti so predniki družine Ostrouška imeli tu odprto gostilno, vendar v drugih prostorih. Gostilna je obratovala do leta 1947. 


Čez pol stoletja so se potomci odločili za ponovno obuditev gostinske dejavnosti. Prostore za dejavnost so uredili v nekdanji štali, kjer so umestili jedilnico. Leta 1997 so prejeli priznanje za arhitekturo za originalno ureditev prostora v kraškem stilu. 
Za potrebe turizma so povečali tudi že obstoječo vinsko klet v katero običajno ne vodijo gostov, izjemoma le manjše skupine, s katerimi se za ogled vnaprej dogovorijo.    

Odpiralni čas

6.8.2021 do 15.8.2021

Zaradi omejitev za preprečitev širjenja COVID-19, vas prosimo, da spremljate tudi uradno stran organizatorja ponudnika. V kolikor razmere v juniju ne bodo dopuščale izvedbe osmice, bo le-ta premeščena na poznejši čas oz. odpovedana.

Nazaj

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se