si
Tek na Tabor

Tek na Tabor

Tek na Tabor se uvršča v sklop prireditev v okviru praznovanja občinskega praznika v Sežani in šteje za točkovanje v primorskih pokalnih tekih, članice - člane IPA Slovenije in Kraški pokal. Start in cilj teka bosta na Lipovem listu – sejmišču v Sežani. Tekaška proga je dolga 7,5 km in po začetnih 300 m asfalta v celoti poteka po makadamskih in gozdnih poteh kraškega hriba Tabor. Podlaga je tako različna in zahtevna, proga pa precej razgibana.

V okviru Praznika Občine Sežana bo izveden tudi pohod po Kosovelovi poti od Sežane do Tomaja in nazaj. Nezahtevna pot skozi kraške borove gozdičke, po kraških gmajnah in mimo vinogradov, je posvečena spominu na velikega slovenskega avantgardnega pesnika Srečka Kosovela.

Zaradi omejitev za preprečitev širjenja COVID-19 pri izvedbi javnih prireditev vas prosimo, da spremljate tudi uradno stran organizatorja prireditve. V kolikor razmere v avgustu ne bodo dopuščale izvedbe dogodka, bo le-ta premeščen na poznejši čas oz. odpovedan.

Informacije

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se