si
Prešernov dan v Muzeju slovenskih filmskih igralcev

Prešernov dan v Muzeju slovenskih filmskih igralcev

Zimske počitnice
Na slovenski kulturni praznik bo vstop v Muzej slovenskih filmskih igralcev brezplačen.

Med 10. in 17. uro bo na sporedu dogodivščina za družine Filmski detektivi, v sklopu katere lahko s svojimi najbližjimi odkrivate skrivnosti filmskega sveta. Ob 15. uri bomo za naše obiskovalce pripravili tudi brezplačno vodenje po razstavah.

Muzej slovenskih filmskih igralcev tvorita dve stalni razstavi - v zgornjem nadstropju Škrateljnove hiše je na ogled razstava posvečena prvi slovenski filmski zvezdi Iti Rini, ki je v 30. letih 20. stoletja zaslovela po Evropi in svetu. V sklopu razstave si ogledamo tudi dokumentarno-igrani film z naslovom Deklica s frnikulami (r. Silvan Furlan). Stalna razstava posvečena slovenskim filmskim igralcem, ki se razprostira v osrednjem prostoru kompleksa, nudi vpogled v zgodovino slovenskega filma. Razstava je zasnovana tako, da lahko obiskovalci s pomočjo digitalne tehnologije tudi sami potešijo radovednost in obogatijo znanje o slovenskih filmskih igralcih in njihovih filmih.

Informacije

Kontakt

Muzej slovenskih filmskih igralcev
Kraška cesta 26
6215 Divača

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se