si

GEOMOB - Regionalna kolesarska povezava na Krasu

27,2 km
Zahtevnost

Kolesarska trasa med Sežano in Komnom se je vzpostavila v okviru projekta GEOMOB – Regijske kolesarske povezave na Krasu, sofinanciranega s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Namen projekta GEOMOB je povečati in nadgraditi infrastrukturo namenjeno trajnostni mobilnosti na območju Krasa ter izboljšati prometno varnost in pogoje za kolesarje.

Glavna kolesarska trasa povezuje Sežano in Komen in je dolga 19,9 km, v Komnu pa so iz nje izpeljani še trije kolesarski kraki – proti Volčjemu gradu, Tomačevici in Kobjeglavi v skupni dolžini 7,3 km.

Kolesarjenje po kraški pokrajini ni le oblika trajnostne mobilnosti in sprostitve, ampak vas popelje v nepozabno odkrivanje kulturno zgodovinskih zgodb in občudovanje raznolikih naravnih lepot.

Kraška pokrajina je z rastlinskimi in živalskimi vrstami med bogatejšimi območji v Evropi in ena izmed vročih točk biotske raznovrstnosti na svetu.

Dolžina poti
27,2 km
Podlaga
asfalt, protiprašna prevleka
Zahtevnost
delno zahtevna

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se