si

Škrateljnova domačija, Muzej slovenskih filmskih igralcev

60 min

Ita Rina, s pravim imenom Ida Kravanja, je kot rojena Kraševka že v rosnih letih zvedavo raziskovala vonje in okuse živopisanih kraških travnikov. Odraščala je na tipični kraški domačiji v Divači, obdani z edinstvenimi suhimi travišči in kraško gmajno, ki velja za eno najstarejših evropskih kulturnih krajin z izjemno biotsko raznovrstnostjo. Zelišča, ujeta v skodelici čaja, s skrbnostjo in srčnostjo pridelujejo na Zeliščno-etnološki domačiji Belajevi 1839, v Kačičah pri Parku Škocjanske jame. Na svoji rojstni domačiji Andrejka Cerkvenik, že kot šesta generacija Belajevih, nadaljuje tradicijo predanosti naravi in dediščini ter z veseljem deli svoje izkušnje vsem ljubiteljem razkošnih zakladov narave, dediščine in pristnih okusov. Slednje vam bomo približali tudi v muzejskem ambientu tipične kraške arhitekture. Spoznali boste življenje prve slovenske filmske zvezde in hkrati okusili delček kraške narave.

Vabljeni na Škrateljnovo domačijo, danes tudi Muzej slovenskih filmskih igralcev, kjer boste postreženi z dišečim čajem v hiši, kjer je odraščala Ita Rina, svetovno znana divaška filmska diva!


Vrsta ponudbe

 • doživetje kraško-brkinskih čudes s kulinaričnim utrinkom
  Vključuje: voden ogled Muzeja slovenskih filmskih igralcev in zeliščni čaj.
  Trajanje: 60 minut
  Cena: 12 € / osebo 

Odpiralni čas

 • sreda (ob 15h)
 • četrtek (ob 15h)
 • petek (ob 15h)
 • sobota (ob 11h in 15h)
 • nedelja (ob 11h in 15h)

Obvezna je predhodna najava pri ponudniku vsaj 24 ur vnaprej.

Trajanje
60 min
Jezik doživetja
slovenščina, angleščina, italijanščina
Cena
12 € / osebo

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se