si

Zeleni dan slovenskega turizma v Cerknem, podelitev znakov SLOVENIA GREEN

30. Maj 2018

Občine Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana so se v lanskem letu prijavile na poziv Slovenske turistične organizacije za pospeševanje vpeljevanja trajnostnega poslovanja v turizmu, imenovan Zelena shema slovenskega turizma - Slovenia Green. To je certifikacijski program, ki destinacije in ponudnike usmerja v zeleno prihodnost z odgovornim odnosom in ravnanjem do narave in okolja ter lokalnega gospodarstva in življenja skupnosti. 

Za pridobitev znaka smo morali izpolniti 100 numeričnih in 100 opisnih kazalnikov. Potrebno je bilo veliko dela za izpolnitev pogojev s petih različnih področij: narava, okolje, kulturna dediščina, skupnost in varnost ter turizem in poslovanje.

Svečana podelitev je bila v ponedeljek, 28. maja 2018 v Cerknem. Na dogodku je 15 destinacij in 11 ponudnikov še uradno prejelo potrditev za svoja prizadevanja na področju trajnostnega razvoja turizma. Slovenska turistična organizacija je občinama Divača in Sežana izročila plaketo ter znak Slovenia Green bronze, občini Hrpelje-Kozina Slovenia Green silver ter občini Komen Slovenia Green gold, ki ga bodo destinacije s ponosom in predvsem odgovornostjo zastopale pred domačimi in tujimi obiskovalci. S prejetjem znaka Slovenia Green Destination so se občine na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirale kot okolju in družbi prijazne destinacije.

Več ...

Zeleni koordinatorji

Nazaj

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se