si

Po poti prvih raziskovalcev Škocjanskih jam, v Hankejev kanal

3-4 ure

Občuti adrenalin prvih raziskovalcev Škocjanskih jam v Hankejevem kanalu, enemu največjih podzemnih kanjonov na planetu!

Obisk Hankejevega kanala predstavlja drugačen način doživljanja podzemnega kanjona Reke, predvsem pa pristno srečanje s pionirskimi raziskavami kraškega podzemlja in hoja po več kot 120 let stari stezi, ki je na edinstven način vpeta v prepadne stene tega vodnega kanala in predstavlja zgodovinsko dediščino brez prave primerjave v svetovnem merilu.

Hankejev kanal v Parku Škocjanske jame je preko sto metrov visok podzemni rov, po  katerem se reka Reka čez brzice in slapove pretaka vse globje v podzemlje. Sprva visok in ozek rov, mestoma zgolj pet metrov širok, se ob nekaterih geoloških struktura razširi v večje dvorane. V drugem delu se vse bolj širi, dokler se ne odpre v Martelovo dvorano, največjo podzemno dvorano z vodnim tokom v Evropi, ki presega 2,5 milijona m3.

Cena:

  • Odrasli: 100,00 EUR na osebo
  • Dijaki, študentje in upokojenci: 100,00 EUR na osebo*

*Za mladostnike od 15. do 18. leta starosti je obisk mogoč samo s predhodnim pisnim soglasjem staršev ali skrbnikov. 

Cena vključuje: Seznanitev z osnovno jamarsko opremo in njeno uporabo, predstavitev poti in navodila za varen obisk, obisk Hankejevega kanala do Swidovega razglednika v spremstvu izkušenega vodnika.

Nujna oprema:

  • udobna oblačila (npr. trenirka, v zimskem času lahko smučarska preobleka),
  • primerna obutev (gumijasti škornji ali visoki pohodniški čevlji)
  • naglavna svetilka.

Za čas ogleda obiskovalci dobijo jamarski kombinezon, čelado s svetilko, varnostni pas ter transportno vrečo z vodo in vrečko za smeti. Po ogledu obiskovalci vrnejo vso izposojeno opremo. 

Pomembno: Za obisk Hankejevega kanala je potrebna dobra psihofizična pripravljenost. Razgibana pešpot je dolga dobra 2 km in vključuje 400 stopnic. Pot je na nekaterih mestih precej ozka. Ogled ni mogoč za otroke do 15. leta starosti. 

Odpiralni čas

Po vnaprejšnji rezervaciji.

V primeru višje sile se ogleda ne izvedi, kljub predhodni potrditvi rezervacije (npr. visoka voda). Ogled se realizira, ko so izpolnjeni vsi pogoji za varno izvedbo ogleda. 

Trajanje
3-4 ure
Jezik doživetja
slovenščina, angleščina
Število oseb
2-8
Cena
100,00 EUR na osebo

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se