si
Šparglijada

Šparglijada

Prvi šparglji že poganjajo, zato so stekle tudi naše priprave na tradicionalno Br’stovsko Špargljado –  tokrat že 17. po vrsti. Poskrbeli in potrudili se bomo, da se boste med nami dobro počutili, naredili nekaj za svoje telo in razvajali svoje okuse.

V nadaljevanju vam predstavljamo posamezne dogodke v okviru krovne prireditve. 

Program

Koloosmica

Start: 9.00
Čezmejno vodeno rekreativno kolesarjenje po slovenskem in zamejskem Krasu. Z gorskega ali treking kolesa boste opazovali kraško pokrajino pospremljeno s čudovito panoramo Tržaškega zaliva in Julijskih alp na do 25 km dolgi progi, ki poteka po kraških kolovozih in stezah. Vmesni postanek na kraški osmici v Cerovljah (Italija) in zaključek v Brestovici na šparglijadi.
Startnina: 20,00 € (vključuje priložnostno majico, vodenje, prigrizek na osmici, frtaljo in kozarec pijače na Šparglijadi)

Špargljev pohod

Start: 9.30
Čezmejni krožni voden pohod po okoliških vzpetinah, kolovozih in skritih stezah v zgodnji pomladi prebujene kraške pokrajine. Zaključek na Šparglijadi.
Startnina: 8,00 € (vključuje: vodenje, prigrizek na poti, frtaljo in kozarec pijače na Šparglijadi)

Špargljada

Začetek: 11.00 
Gastronomsko – turistična prireditev, ki vključuje pokušino in razstavo raznovrstnih jedi, pripravljenih iz svežih divjih kraških špargljev, ki v Brestovici, ki je morju najbližja, prvi pokukajo na plan. Ponudba frtalje pripravljene iz divjih špargljev, jajc in pancete, napotki za nabiranje špargljev ter pripravo špargljevih jedi, ugibanje teže obešenega pršuta. Degustacija in prodaja kmetijskih pridelkov in zelišč.
Vstop brezplačen.

Informacije

Kontakt

Turistično društvo Brest
Brestovica pri Komnu 55
6223 Komen

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se