si
Muzej grad Štanjel, razstava Narava in človek na Krasu

Muzej grad Štanjel, razstava Narava in človek na Krasu

Vas zanima, kako je občutiti moč in hlad burje? V Muzeju na gradu Štanjel lahko burjo srečate vsak dan, saj je del razstave tudi vetrovnik, kjer vas ta kraška čarovnica dodobra prepiha!
Razstava v Muzeju grad Štanjel je posvečena naravi in človeku na Krasu. Razstava je nekaj posebnega. Obiskovalec bo namreč Kras ne le spoznal in se o njem naučil veliko novega, temveč, ga bo zaslišal, zavonjal, ga otipal … Razstava namreč gradi na izkustvenem doživljanju Krasa in njegove narave in kulture, saj vsaka izmed tem razstave vključuje interaktivni moment, ki bo obiskovalcu razkril eno od skrivnosti Krasa.
Kamen, voda, burja, kraški ovčar, mozaična kraška kulturna krajina, jame ter človek in Kras je sedem tem, ki so predstavljene tako na naravoslovni, arheološki, kulturno-zgodovinski, etnološki, muzejski, pa tudi umetniški, fotografski in filmski osnovi. Še več, ne le raznolikost tem, tudi raznolikost prezentacijskih načinov in metod bo obiskovalcu ponudila bogato izkušnjo: od klasičnih muzejskih prezentacij artefaktov, denimo najdb iz obdobij gradišč in najdb iz časa Cobenzlov, ki jih je prispeval Goriški muzej, fotografij iz zbirke Slovenskega etnografskega muzeja, zbirke Blaža Vehovarja na temo kraškega ovčarja, pa številnih eksponatov Parka Škocjanske jame ter filmskega gradiva o Krasu Radiotelevizije Slovenija je le delček vsega, kar bo nov muzej strnil v kompleksno in bogato izkušnjo.

Odpiralni čas

ZIMSKI URNIK
Od 1. oktobra 2022 do 9. aprila 2023:
pon-ned: 10.00-12.00 in 12.30-16.00

POLETNI URNIK
Od 10. aprila 2023 do 30. septembra 2023:
pon-ned: 10.00-18.00

Nazaj

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se