si

Ferrarijev vrt - družinski portret

2,5 uri

Vživite se v spomine na rodbino Ferrari.

V prvih dveh desetletjih 20. stoletja je bila na nekdanjem štanjelskem obrambnem obzidju zaključena obnova Vile Ferrari, ki jo je kot počitniški kompleks za svoje sorodstvo zasnoval arhitekt Maks Fabiani. Ta je vilo nadgradil tudi z vrtom, ki se danes s svojo izjemno vrtnoarhitekturno ureditvijo - terasasto zasnovo, izbranim rastlinjem in fenomenom vodovodnega sistema uvršča med najpomembnejše kulturne spomenike Slovenije.

A Ferrarijev vrt, poleg vloge izjemnega spomenika in posebnosti, ki jih premore, od nekdaj karakterizira predvsem družinska zgodba rodbine Ferrari - Fabiani, ki je v obdobju od okoli leta 1923 do leta 1941 v Štanjelu preživljala svoj najlepši počitniški čas.

Ob spoznavanju vrtnih posebnosti vas doživetje »Ferrarijev vrt - družinski portret« popelje ravno v to obdobje, ko so v Vili Ferrari in na njenem vrtu člani družine preživljali nepozabne čase, kjer so se starali in njihovi otroci odraščali. Doživetje s pomočjo zgodb in pripovedi oživlja podobe družinskih članov ter njihove čase miru, brezskrbnosti in uživanja življenja.

Program:

  • vodeno raziskovanje Ferrarijevega vrta s predstavitvijo arhivskih podob in zgodb na posameznih točkah vrta,
  • na izbrani lokaciji vrta »Ferrarijeva čajanka« s predstavitvijo in okušanjem lokalnih dobrot,
  • spominek.

Cena:

  • pri rezervaciji 2 oseb: 100,00 € na osebo,
  • pri rezervaciji 4 oseb: 80,00 € na osebo,
  • pri rezervaciji 6 do 8 oseb: 60,00 € na osebo,
  • pri rezervaciji 10 do 15 oseb: 45,00 € na osebo.
Za vsebino doživetja so odgovorni partnerji operacije Vrtovi Krasa  • Komunala Sežana d.d., Občina Komen, Zavod Fabiani, ORA Krasa in Brkinov d.o.o. in Krasna, Andrejka Cerkvenik s.p..
Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Odpiralni čas

Od aprila do oktobra po predhodni najavi.

Ponudnik
Trajanje
2,5 uri
Jezik doživetja
slovenščina, italijanščina, angleščina
Število oseb
2-15 oseb
Cena
od 45 do 100 eur na osebo
Informacije
Center za obiskovalce Grad Štanjel

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se