si
Predstavitev daljinskih kolesarskih poti
31. 1. 2023

Predstavitev daljinskih kolesarskih poti

V sredo, 11. januarja 2023, smo v prostorih Vaškega doma Rodik gostili zanimive predavatelje, turistične delavce in ponudnike Mediteranske in Kraške Slovenije. V ospredje smo tokrat postavili daljinske kolesarske povezave, ki tečejo čez Slovenijo.

Predstavili smo obstoj, izzive in priložnosti daljinske kolesarske poti EuroVelo, dejansko stanje in načrte za prihodnost na daljinski kolesarski povezavi D7, ter predstavitev podkrepili s primeri dobrih praks.

Projekt Dravske kolesarske poti, koncept kolesarskih poti Podravja, destinacijo Pohorje, nam je slikovito predstavila ga. Karmen Razlag, vodja sekcije za turizem pri RRA Podravje, Maribor.

Daljinska kolesarka, nadzornica evropske kolesarske poti EuroVelo, ga. Irena Hlede, nam je predstavila mrežo trenutno 17 vzpostavljenih kolesarskih poti po Evropi, s poudarkom na tistih, ki se dotaknejo ali prečkajo Slovenijo in naše kraje.

Predstavnik slovenske kolesarske mreže, g. Bojan Žižek, nam je govoril o infrastrukturnih projektih in trenutnih aktivnostih nacionalnega koordinacijskega centra EuroVelo.

Izzvali smo tudi strokovnega sodelavca potniškega prometa iz Slovenskih železnic, g. Primoža Kokalja, ki nam je predstavil trenutno stanje in načrtovane dejavnosti SŽ pri prevozu koles z vlakom.

Daljinsko kolesarsko povezavo D7, izzive in tehnike trasiranja dela trase, ki bo potekala čez Brkine, pa nam je predstavila strokovna sodelavka iz Občine Ilirska Bistrica, gdč. Aneja Rože.

Posnetki predavanj so na voljo na našem Youtube kanalu Visit Kras, zato vabljeni k ogledu vsi, ki vas ta tematika zanima in v razvoju kolesarskega turizma vidite tudi priložnosti za vas same.

Nadpovprečno pričakovan odziv slušateljev nam daje potrditev, da delamo v pravi smeri. Na tematiko se je odzvala tudi RTV Slovenija. Z voditeljico oddaje Na lepše, Marjano Grčman, smo posneli prispevek o daljinski kolesarski povezavi EuroVelo 8 in EuroVelo9, ki bo na sporedu konec februarja.

Ne spreglejte tudi

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se