si
Slovenia Green Gourmet Route
10. 8. 2021

Slovenia Green Gourmet Route

Piše: ORA

Slovenia Green Gourmet Route je gastronomska pot po Sloveniji. Je ena od le treh popolnoma zelenih poti na svetu (drugi dve poti potekata prav tako po Sloveniji).

Gastronomska pot povezuje zelene turistične destinacije z oznako Slovenia Green, ki slovijo po kakovostni hrani, razgibani pokrajini ter nudijo lahke in zahtevnejše kolesarske poti.

Slovenia Green Gourmet Route je speljana iz Ljubljane in se vije ob vznožju Alp naprej po Soški dolini ter ob italijansko-slovenski meji skozi Vipavsko dolino naprej na razgiban Kras. Po Krasu vas pot vodi od Štanjela, mimo vinogradov, skozi kraške vasice, po kolovozih obdanih s suhimi zidovi, do Lipice, druge najstarejše kobilarne v Evropi. Pot se nato obrne proti vzhodu in vodi skozi Lokev, do zaključka etape v Divači. Na poti vabi k postanku in ogledu edinstvenih podzemnih jam: Divaške jame in Škocjanskih jam – katere so vpisane tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Pot se s Krasa usmeri proti Mariboru ter nato vzdolž reke Drave do Ljubljane.  

Pot je namenjena popotnikom in kolesarjem željnih novih gastronomskih gastronomskih doživetij, saj vodi do vinogradov, kmetij in z Michelinovimi zvezdicami nagrajenih restavracij. 

Ne spreglejte tudi

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se