si

Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej

16. November 2020

Izvedba decembrskih prazničnih prireditev zaradi razmer, povezanih s koronavirusom, ne bo mogoča, zato so občine Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Miren – Kostanjevica in Sežana podprle pobudo skupine občanov, da se Kras in Brkini povežejo na drugačen, poseben, a enoten način z okrasitvijo koles z lučkami in s sloganom »Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej«.

Kolo je simbol gibanja, vetra v laseh, kolo se vrti naprej, na simbolni ravni v prihodnost in nas pelje novim izzivom naproti. Lučke predstavljajo nekaj svetlega, toplega, prijetnega, prazničnega in pozitivnega, zato s pobudo Življenje na Krasu in Brkinih se vrti naprej posameznike in organizacije pozivamo k enotni okrasitvi – namestitvi osvetljenega kolesa ali dela kolesa v izložbi, v pisarni, na delovišču ali pa doma, na balkonu, terasi, domačem dvorišču...

Želimo ohranjati vero v svetlo prihodnost in spodbujati optimizem, saj se kljub trenutnim neprijetnim razmeram in ukrepom, kolesje časa vrti naprej. S pobudo se obenem spomnimo uspehov naših izjemnih kolesarjev v tem letu. Izpostavljamo povezovanje tako organizacij kot posameznikov ter neizmerne možnosti kolesarjenja, gibanja in priložnosti za številne obiskovalce, ki sicer danes (še) ne morejo k nam, lahko pa ozavestijo priložnosti naše destinacije - Kras in Brkini.

Da bi bila pobuda bolj praznična, smo v poziv vključili nagradni natečaj. Sodelujoče vabimo, da svoje okrasitve fotografirajo in se z njimi potegujejo za nagrade. Za 10 najbolj izvirnih okrasitev na Krasu in v Brkinih so vključene občine pripravile posebna presenečenja. Fotografije okrašenih koles bomo zbirali do nedelje, 20. decembra 2020, na elektronskem naslovu: enotnaokrasitev@gmail.com. O najbolj izvirnih okrasitvah bo odločala komisija v sestavi Tjaša Brajdih, Alan Kosmač in Marko Pleterski. Razglasitev nagrajencev bo v četrtek, 30. decembra 2020.

Vsak posameznik lahko v teh negotovih časih prispeva košček pozitivne naravnanosti! Vabimo vas, da se pridružite in z nami zavrtite kolo Krasa in Brkinov. Podpora medijev je za povezovanje posameznikov in organizacij na našem območju izjemnega pomena, zato vas vabimo, da z objavami v vašem mediju podprete idejo civilne pobude in se nam pridružite v osvetlitvi tega negotovega obdobja.

Vse aktivnosti v okviru projekta bodo na voljo na spletni strani Visitkras, podpora skupnim prizadevanjem pa bo mogoča tudi z namestitvijo foto okvirja »Življenje se vrti naprej«, ki ga bo mogoče dodati svoji fotografiji na FB profilu. Ključne aktivnosti, ki bodo občane spodbujale k enotni okrasitvi, bodo potekale preko družbenih omrežij.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Valerijo Pučko, el. naslov: valerija@vistikras.info, tel. št. 030 451 645.

Sodelujoči partnerji pri projektu:

ORA Krasa in Brkinov d.o.o.

Občina Sežana

Občina Divača

Občina Hrpelje-Kozina

Občina Komen

Občina Miren Kostanjevica

Befine-Pro d.o.o. , Tina Jančigaj Ausec, idejna in programska zasnova

Kosovelov dom Sežana, Nina Ukmar, programska zasnova

Slonček d.o.o., Špela Bajnoci Albreht, programska zasnova, informativna točka

Andrej Bandelj s.p., turistično vodenje, video produkcija

Tjaša Brajdih, fotografija in grafično oblikovanje, članica komisije

Alan Kosmač s.p. , fotografija, član komisije

Marko Pleterski, fotografija, član komisije

Nazaj

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se