si

Spoznajte zanimivo življenje in bogato zapuščino pesnika Srečka Kosovela

90-120 min

Doživite literarno popotovanje v Kosovelovi sobi ali spoznajte pesnikovo življenje in njegovo bogato literarno ustvarjanje med sprehodom po njegovem rojstnem kraju.

Srečko Kosovel se je 18. marca 1904 rodil v Sežani, v stavbi današnje Ljudske univerze, kjer je od leta 1976 urejena spominska soba. Spoznajte arhitekturne posebnosti spominske sobe in njeno nastajanje. Izvedite, kje je pesnik živel, kje je deloval in kje je našel navdih za svoje ustvarjanje ter kakšni so bili njegovi načrti, ali se podajte na spoznavanje literarne zapuščine pesnika in posebnosti obdobja, v katerem je živel. Na vodenem literarnem sprehodu od železniške postaje v Sežani do Kosovelove spominske sobe boste skupaj z vodnico, Matejo Kralj, brali pesmi ter preko vizualnih dražljajev pesnikovega rojstnega kraja iskali sledi, ki jih je Kosovel pustil v ustvarjanju drugih.

Vrste ponudbe

 • Voden ogled spominske sobe 
  Obisk v Kosovelovi spominski sobi obiskovalca popelje skozi življenje Srečka Kosovela in njegovo literarno ustvarjanje. V zanimivem ambientu, ki še dodatno pričara posebno atmosfero, si obiskovalci ogledajo predstavitveni film o življenju in delu pesnika. Skozi film in branje Kosovelove poezije začutimo tisti duh v prostoru, ki nas približa temu mladeniču, ki bistveno zaznamuje slovensko poezijo, konstruktivizem v poeziji in je še vedno vir navdiha marsikateremu sodobnemu ustvarjalcu.
  Trajanje: 90 minut
  Cena: 18 € / osebo
   
 • ​V korak s Kosovelom
  Na vodenem literarnem sprehodu od sežanske železniške postaje do Kosovelove spominske sobe preko vizualnih dražljajev rojstnega kraja Srečka Kosovela pesnikovo življenje, njegovo bogato literarno zapuščino, beremo poezijo in iščemo sledi, ki jih je pustil v ustvarjanju drugih.
  Trajanje: 120 minut
  Cena: 24€ / osebo

Odpiralni čas

Vsak dan po dogovoru. 

Obvezna je predhodna najava pri ponudniku.

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se