si

Vina Sanabor

45-60 min

Na stičišču dveh vinorodnih kraljestev se nahaja naših 6 hektarjev vinogradov, ki svoj karakter črpajo iz čudovite simbioze zemlje in sonca. Visoko ležeče vinograde poljublja sonce tam, kjer se končuje Vipavska dolina in kjer v rdečini že prevladuje Kras.

V vinogradih med belimi sortami prevladujeta malvazija in chardonnay, svoj prostor pa najdejo tudi rebula, sauvignon in sivi pinot. Rdeče sorte predstavljajo refošk, modri pinot, cabernet sauvignon in barbera. Trenutno pridelamo okrog 10000 steklenic mirnega vina in 15000 steklenic penin na leto.

Vsako leto, nam z naporom, navdušenjem, sposobnostjo prilagajanja naravi, podnebju, vremenu, uspe ohranjati in pridobivati zdravo grozdje. S tem naše penine odražajo bogastvo, subtilnost in eleganco velikega terroirja, ki ga imamo.

Urejen degustacijski prostor sprejme več kot 30 ljudi, kjer vam na vašo željo predstavimo tako linijo penin kot mirnih vin.

K degustaciji sodi še ogled kleti, lahko tudi vinograda, po predhodnem dogovoru pa vam z veseljem prikažemo postopek proizvodnje penin.

Vrsta ponudbe

 • degustacija kraških vin z ogledom 
  Vključuje: 4 vzorci vina, narezek, hišna specialiteta, kruh, voden ogled kleti 
  Trajanje: 45 minut 
  Cena: 18 € / osebo 
   
 • gourmet degustacija kraških vin 
  Posebnost degustacije so izbrana, visoko kakovostna in nagrajena vina. 
  Vključuje: 3 vzorci nagrajenih, staranih, posebnih vin, narezek, hišna specialiteta, kruh ali grisini, voden ogled kleti 
  Trajanje: 60 minut 
  Cena: 24 € / osebo

Odpiralni čas

Vsak dan po dogovoru.

Obvezna je predhodna najava pri ponudniku.

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se