MARATONSKA UNIVERZA

datum: 06.02.2018

kategorija: V središču

Sežana, do 5.3.2018

V sklopu dogajanja pred 18. Malim kraškim maratonov v Sežani, Športna zveza Občine Sežana in Mladinski center Podlaga - Zavod ŠTIP s soorganizatorji prireja cikel Maratonska univerza, ki bo postregel z zanimivimi tekaškimi in drugimi športnimi vsebinami, ki jih bodo pospremili odmevni gostje.

maratonska-univerza-2018

Maratonska univerza bo sestavljena iz sklopa 3 predavanj s 3 gosti. Univerzo bomo otovorili v ponedeljek, 12.2.2018 s tekačem Mitjem Duhom, kateremu je s pomočjo teka ponovno uspelo zaživeti človeka dostojno življenje. Doživite pretresljivo izpoved o ujetosti v začaran krog težkih drog, večletne zaporne kazni in neozdravljive duševne bolezni, iz katerega se mu je uspelo rešiti.   Z Maratonsko univerzo nadaljujemo v ponedeljek, 26.2.2017, s pogovornim večerom z dr. Nada Rotovnik Kozjek, ki je ustanoviteljica in vodja ambulante za klinično prehrano na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Zdravnica s specialnimi znanji o klinični prehrani bolnikov, športnikov in rekreativcev. Redno sodeluje z Olimpijskim komitejem Slovenije in svetuje več reprezentancam. O pravilni športni prehrani je svetovala že veslaču Iztoku Čopu, zdaj pa tudi biatloncu Jakovu Faku. Žena legendarnega alpinista Pavleta Kozjeka, ki se avgusta 2008 ni vrnil z odprave na Mustagh Tower v Pakistanu. Tudi sama je odlična športnica. Udeležila se je že 25 Ironmanov in zmagala na ljubljanskem maratonu, in to kljub štirim operacijam na istem kolenu. Pogovor bo tekel o prehrani rekreativcev, prehranskih dodatkih, superživilih, pretreniranosti ter vprašanju, kako umestiti rekreacijo v vsakdanje življenje, po evforiji na posamezni organizirani tekaški prireditvi in še marsičem.   Zaključek Maratonske univerze bomo kronali s pogovornim večerom z legendo slovenskega športnega novinarstva Andrejem Staretom. Pogovor bo tekel na tematiko športnega novinarstva, atletike, fenomena slovenskega športa, vsekakor pa bo pogovor nanesel tudi na vse njegove nepozabne, skoraj že ponarodele izjave.  

V sklopu Maratonske univerze bomo mesecu marcu v Zdravstvenem domu Sežana skupaj s Foto klubom Žarek na ogled postavili tekaške fotografije. Lepo vabljeni na poučne in brezplačne rekreativne vsebine.

Info:

Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana

Kosovelova 1c, SI-6210 Sežana +386 5 730 14 80 +386 51 339 759 +386 5 730 14 81 info@sport-sezana.com www.sport-sezana.com

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


7+3=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije