si

V osrčje Brkinov

3 ure

Na spoznavanje in okušanje brkinskih posebnosti.

Spustite se 40 m pod zemljo, v jamo Dimnice, ki navdušuje s številnimi kapniškimi tvorbami. Po velikosti bi se kapniki lahko uvrstili v Guinnessovo knjigo rekordov.

Po ogledu jame se boste zapeljali v vas Slivje, ki leži na nadmorski višini 574 m. Posebnost cerkve sv. Martina iz 17. stoletja, ki se nahaja v centru vasi, so freske znanega slovenskega umetnika in velikega domoljuba Toneta Kralja. Negativne like iz svetopisemskih zgodb je drzno upodobil kot fašistične osebe, v okroglih reliefih križevega pota pa je prikazal grozote vojne in trpljenje slovenskega naroda.

Izlet se bo zaključil, kot se v Brkinih spodobi, z degustacijo brkinskih dobrot na družinski kmetiji Renko. Brkinsko podnebje je idealno za vzgojo najokusnejših in najbolj aromatičnih sort jabolk, hrušk in sliv. Brkinska jabolka so že od nekdaj znana daleč naokoli. Prodajala so se na Dunaju, v Parizu in v Londonu.

Cena:

  • odrasli – 13,00 evrov na osebo
  • otroci od 6. do 15. leta – 10,00 evrov na osebo
  • dijaki, študentje in upokojenci – 13,00 evrov na osebo
  • predšolski otroci – brezplačno

Cena vključuje voden ogled jame Dimnice, ogled cerkve sv. Martina s poslikavami Toneta Kralja v Slivju in degustacijo brkinskih dobrot na družinski kmetiji Renko.

Odpiralni čas

Vse dni v tednu, po predhodni najavi. 

Lokacija

Jama Dimnice, Slivje
Trajanje
3 ure
Jezik doživetja
slovenščina, angleščina
Število oseb
2–11 oseb
Cena
13,00 evrov na osebo
Informacije
Občina Hrpelje-Kozina, Ester Mihalič

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se