ŽIVI MUZEJ KRASA JE NAJ TEMATSKA POT 2017

datum: 18.10.2017

kategorija: V središču

Sežana, oktober 2017

V okviru projekta Turistične zveze Slovenije, Moja dežela – lepa in gostoljubna 2017 je strokovna komisija v torek, 17. oktobra na Dnevih slovenskega turizma v Kranjski gori, podelila priznanje Občini Sežana in Zavodu ŠTIP za najboljšo tematsko pot v Sloveniji 2017. Pot je na tekmovanje prijavila Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska. Nagrado je prevzel župan občine Sežana, g. Davorin Terčon.

Tekmovanje za naslov »Naj pot«, se je pričelo v letu 2011 pod okriljem Turistične zveze Slovenije, Zavoda za gozdove Slovenije in GIZ pohodništvo in kolesarstvo v okviru projekta, Moja dežela, lepa in gostoljubna. V letu 2017 je v okviru vseslovenske akcije,  Moja dežela lepa in gostoljubna komisija opravila ogled 27. poti. Komisija je vse poti ocenjevala in izbirala na podlagi ocenjevalnih modulov: Vtis-privlačnost, Vzdrževanje-upravljanje, Vodenje, Dostopnost-varnost in Sporočilnost-interpretacija. Za prva tri mesta so bili nominirani Živi muzej Krasa, Škratova učna pot na Rogli in Pot kulturne dediščine Žirovnica. Po izboru strokovne komisije pa je zmaga pripadala Živemu muzeju Krasa, na drugo mesto se je uvrstila Škratova učna pot na Rogli, tretje mesto pa pripada Poti kulturne dediščine Žirovnica.

Na zmagovalnem območju – občini Sežana, bo v začetku spomladi 2018 potekalo skupno druženje skrbnikov poti, ki bo potekalo v organizaciji Turistične zveze Slovenije.

Vabljeni na Kras, vabljeni v skriti čudež narave z zakladnico kraških pojavov – Živi muzej Krasa!


Link do prireditve Moja dežela - lepa in gostoljubna 2017  na
youtubu: https://youtu.be/7cWlcXZtR28

 

ŽMK 1.2.

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


7+9=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije