4. zeliščni festival na stiku Krasa in Brkinov

datum: 25.05.2017

kategorija: V središču

Maj–september 2017

Letos smo tradicionalno septembrskemu festivalu pridružili še spomladanske in poletne dogodke, ki jih organiziramo na naši domačiji. Tudi tokrat ne bo manjkalo zanimivih izobraževalnih in izkustvenih vsebin. V festivalski program nas bo v sredo, 31.5.2017, pospremila 4-urna delavnica o skrivnostih tujona s Sanjo Lončar in dr. Petro Ratajc, na kateri bomo spoznavali, kako pravilno ravnati z rastlinami, ki vsebujejo to močno učinkovino. V soboto, 10.6.2017, se bomo s Sanjo Lončar prvič podali na enodnevno intenzivno zeliščno ekskurzijo na slovensko in italijansko stran Krasa z »aromatičnim razgledom« na morje. Ogledali si bomo kraške zeliščne bisere, ki sta jih ustvarila narava in človek, avtohtona rastišča kraških dišavnic, spoznali postopke dela z aromatičnimi rastlinami ter posebnosti kulinarike in podnebja. Pomladni izobraževalni ciklus s Sanjo Lončar bomo v torek, 20.6.2017, tik pred poletnim solsticijem, sklenili s 4-urno zeliščno delavnico o izjemni moči rastlin svetlobe ob najdaljših dnevih v letu. Uvod v sproščene poletne dni bomo v soboto, 1.7.2017, popestrili z 2. začinjenim kraškim večerom, kjer bodo kuharski mojster Matjaž Cotič in štiri odlične kraške vinske hiše (Domačija Lisjak, Vinarstvo Širca-Kodrič,  Vina Štoka in Vinakras Sežana), poskrbeli za enogastronomski večer med zelišči in kraškimi zidovi, ki ga bomo začinili s hišnimi začimbami in spremljevalnim družabnim programom. Med poletnimi počitnicami bomo v četrtek, 3.8.2017, na domačiji poskrbeli tudi za otroški zeliščno-doživljajski dan.
Septembrski del festivala bosta v petek, 1.9.2017, otvorila Vesna Guštin Grilanc in Boris Čok, ki nam bosta približala kraška zelišča v ljudski tradiciji in rastline starovercev na Krasu. Letošnji festival bo v soboto, 9.9.2017, sklenjen s 3. praznikom kraškega šetraja, enodnevno kulinarično in zeliščno prireditvijo, ki jo bodo s predavanji, delavnicami, ogledi zeliščnega vrta in zeliščnim sprehodom obogatili Jože Majes, Sanja Lončar, mag. Stipe Hečimović, dr. Petra Ratajc in drugi gostje. Dan bodo popestrile degustacijske in prodajne stojnice ter kulinarika s kraškim šetrajem.

Pozanimajte se o ugodnem paketu za skupinski obisk (društva, študijske skupine, kolektivi, zaključene družbe, ...) in možnosti prihoda na dogodek z vlakom iz Ljubljane do Divače/ avtobusom do Kačič.

Vljudno vabljeni v družbo kraških zelišč 2017.

 

zeliščni festival

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


2+5=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije