Mednarodno tekmovanje v dresurnem jahanju

datum: 23.05.2017

kategorija: V središču

Lipica od 25.5.2017 do 28.05.2017

Kobilarna Lipica bo od četrtka, 25. maja, do nedelje, 28. maja, gostila mednarodno tekmovanje v dresurnem jahanju FEI CDIW / CDI3* / CDIYH / CDIJ / CDIY / CDIP / CDICh. To mednarodno tekmovanje ima v Lipici že dolgoletno tradicijo in šteje kot  kvalifikacijsko tekmovanje za svetovni pokal.

Tekmovalci bodo jahali vnaprej predpisane naloge različnih težavnostnih stopenj. V nedeljo, 28. maja, pa se bodo najboljši pomerili v prostem programu z glasbo, ki še posebej poudari eleganco gibanja konj ter usklajenost jahača in konja.

Dresurno jahanje kot tekmovalna disciplina tudi sicer poudarja popoln, usklajen razvoj psihofizičnih lastnosti konja. V tekmovalnih nalogah so se obdržali skoraj vsi elementi klasične šole dresurnega jahanja, s poudarkom na lepoti gibanja in harmoničnem, skoraj neopaznem vplivanju jezdeca na konja.

Šolanje konja za tekmovanje v dresurnem jahanju je izredno zahtevno in dolgotrajno. Zahteva veliko znanja, občutka in potrpežljivosti, saj potrebuje konj za nastop v najtežjih tekmovalnih kategorijah kar pet do šest let šolanja. Z uvedbo prostih programov z glasbo postaja ta šport čedalje bolj priljubljen tudi med tistimi ljubitelji konj, ki te discipline ne poznajo najbolj natančno.

 

Vsem tekmovalcem želimo uspešne tekmovalne nastope, ki naj jih spremlja tudi tekmovalna sreča!

Ljubitelje konjeniškega športa vabimo k ogledu nastopov!

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


3+5=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije