KLEKLJARSKO SREČANJE KALUNCA V SVET

datum: 08.01.2017

kategorija: V središču

Veliki Dol, 21. januar 2017

Osrednji del programa je večerni seminar s pomembnimi predavateljicami iz Italije in Slovenije, ki bodo osvetlile pomen velikodolske čipkarske šole v preteklosti in nakazale možnosti, ki jih klekljanje prinaša v sodobnosti. Med drugim bomo bomo izvedeli, kako poteka vpis klekljanja čipke v Sloveniji na Unescov seznam.

V spremljevalnem programu pa pripravljamo delavnico klekljanja z žico, razstavo izdelkov klekljarske skupine Bucike iz Sevnice in ocenjevanje čipkastih pit.

Vabljeni, da z obiskom in tudi sicer podprete naša prizadevanja za obuditev tradicije klekljanja na Velikem Dolu in uveljavitev Velikega Dola kot čipkarskega središča.

Na svidenje 21. januarja na Velikem Dolu in lep pozdrav!

seminar veliki dol - za plakat

_____________________________________________________

V Kulturnem društvu kalunca smo v kratkem času delovanja društva pripravili kar nekaj klekljarskih dogodkov, od katerih je bila najbolj odmevna potujoča razstava Najpomembnejša postranska stvar na svetu. Zdaj si jo lahko ogledate tudi v digitalni obliki:
http://www.kamra.si/sl/digitalne-zbirke/item/najpomembnejsa-postranska-stvar-na-svetu-zgodbe-o-klekljani-cipki-na-krasu.html

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


0+4=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije