POBARVAJMO LIPIŠKE OGRAJE

datum: 05.10.2016

kategorija: V središču

Lipica, 15. oktober ob 10.00 uri

Bele ograje v Kobilarne Lipica varujejo čredo več kot 350 belih lipicancev, obiskovalcem pa dajejo priložnost, da doživijo lepoto zelenega posestva. Prav kilometri ograj v Lipici so razlog, da se priljubljena akcija barvanja lipiških ograj vrača! Pričela se bo v soboto, 15. oktobra, ob 10. uri, namenjena pa bo vsem prijateljem Lipice in lipicanca, ki se bodo barvanju pridružili prostovoljno, z veliko dobre volje. Tudi družinam z otroki in vsem, ki si želijo postati del velike »lipiške družine«. 

Vsi sodelujoči bodo pri vhodu v kobilarno prejeli čopič in belo barvo, obenem pa tudi povabilo na odlično kraško joto in vstopnico za ogled Kobilarne Lipica. Zaposleni v kobilarni bodo z lesenih letev pred tem odstranili razpokano staro barvo, ki je olepšala lipiške ograje leta 2010 ob prvi akciji barvanja. Tako bo nov nanos barve bolj obstojen in bolj trajen. Da bo nova bela barva lipiških ograj lahko kljubovala soncu, vetru, dežju in mrazu, bo pripomogel tudi JUB kot generalni sponzor, ki bo za akcijo prispeval belo barvo za les JUBIN Decor universal na vodni osnovi. Ker lipiške pašnike obdaja več kot 12 kilometrov ograj, se bo akcija nadaljevala tudi prihodnje leto. Prav zato bo dobrodošel tudi prispevek sodelujočih, ki bo znašal devet evrov na osebo za odrasle in šest evrov na osebo za otroke (od 6. do 18. leta), medtem ko se bodo otroci, mlajši od pet let, lahko pridružili akciji barvanja ograj brezplačno.

INFO: 05/7391580

 Bele ograje Kobilarne Lipica varujejo čredo več kot 350 belih lipicancev (foto Oliwia Chmielewska) Lipiške pašnike obdaja več kot 12 kilometrov ograj

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


2+0=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije