MLADIFEST 2016

datum: 30.06.2016

kategorija: V središču

Sežana, 8. - 23. julij 2016

Poletje je pred vrati in z njim se že 22. leto zapored vrača tudi težko pričakovani Mladifest 2016, ki vsako leto razgibava Sežano z bogatim družabnim, kulturnim, športnim in izobraževalnim programom.

MLADIFEST PROGRAM.pdf

Sreda 6.7

Četrtek 7.7

Petek 8.7

Sobota 9.7

Nedelja 10.7

Ponedeljek 11.7

Torek 12.7

Sreda 13.7

Četrtek 14.7

Petek 15.7

Sobota 16.7

Nedelja 17.7

Ponedeljek 18.7

Torek 19.7

Sreda 20.7

Četrtek 21.7

Petek 22.7

Sobota 23.7

 

Sreda,  6.7. 2016

15:00 Omare stare šare, ploščad pred MC Podlaga in Kosovelovim domom – interaktivna prostorska instalacija

Na ploščadi pred Kosovelovim domom Sežana in MC Podlaga kolektiv Tretja roka z interaktivno prostorsko instalacijo »Omare stare šare«.

mf1

 

 

Četrtek,  7.7. 2016

15:00 Omare stare šare – Ploščad pred MC Podlaga in Kosovelovim domom, interaktivna prostorska instalacija

 

Petek,  8.7. 2016

16:00 Glasniki ulice, Amfiteater

Nagovor župana Občine Sežana, Davorina Terčona.

 

16:10 – 17:00 Predstava za otroke (6+) : Riba (Teater PolPet), Ploščad pred Kosovelovim domom Sežana in MC Podlaga.

Prijateljici plujeta po morju, ko se iznenada iz morja prikaže riba. Sprva vsakdanji in prijeten dogodek se spremeni v svojevrsten ribolov.

mf2

 

16:30 – 18:00 Poslikave obraza in telesa, ploščad pred Kosovelovim domom Sežana in MC Podlaga

Prepustite se poslikavi s podobami znanih in manj znanih risanih junakov in izbranih simbolov. Z gledališkimi barvami za obraz in telo bodo slikali sežanski mladi umetniki.

 

17:05 – 17:20 Plesna skupina Mehki čevlji: Sežana-Memphis-Sežana, ploščad pred Kosovelovim domom Sežana in MC Podlaga

Letos je gibe Mehkih čevljev navdihnila glasba kralja Rock and Rolla. Tako bomo lahko preko plesa za kratek čas odpotovali v Memphis, mesto Elvisa Presleya. Potovanje pa bomo zaključili v Sežani, v mestu Mehkih čevljev.

 

17:30 - Otvoritev razstave: Stripburger v tisku, avla Kosovelovega doma Sežana Ogled: vsak dan od 8. – 23. julija med 8. in 12. uro

»Pozdravi iz Striponije« in »Pozor, delo!« sta mednarodna razstavna projekta revije Stripburger, ki že več kot dve desetletji spodbuja razvoj stripovske kulture in produkcije s kontinuirano založniško dejavnostjo, razstavami in drugimi stripovskimi projekti tako v domačih logih kot znotraj mednarodne stripovske scene.

mf3

 

18:00 – Direkt z'ulce: Šugla - Ana Monro, Ploščad pred Kosovelovim domom Sežana in MC Podlaga

Direkt z’ulce je vrsta uličnih intervencij, ki jih bodo pod vodstvom in v režiji igralca Gorazda Žilavca na slovenske ulice postavili šuglarji najnovejše generacije: Mojca Sovdat, Gaja Naja Rojec, Eva Bartol, Anja Emeršič, Jana Nučič, Laura Kranjc, Tina Stibilj in Uroš Marolt.

mf4

 

19:00 - Pesniški natečaj: Žvrgulja, park pri Starem gradu

Na natečaju so lahko sodelovali prebivalci občin notranjsko-kraške in obalno-kraške regije (tudi zamejskih). Vsak avtor je lahko sodeloval z največ tremi pesmimi.

mf5

 

19:00 - predstava Ane Desetnice : Počivajte v miru! (KD Priden možic) , ploščad pred Kosovelovim domom Sežana in MC Podlaga

Trije pogrebniki, mojstri svojega poklica, storitve opravljajo kar na ulici. Vestno izpolnjujejo božje želje po odstranjevanju posameznikov. Nekega dne ukaz vsemogočnega močno preseže njihove kapacitete.

mf6

 

20:00 - Predstava Ane desetnice: Hop! (Cie Fracasse de 12), ploščad pred Kosovelovim domom Sežana in MC Podlaga

So štirje cestni pometači, ki so pometli s tradicionalnim načinom opravljanja vsakodnevnih opravil. Pod strogim očesom šefa opravljajo svoje običajne naloge na zelo poseben način.

mf7

 

21:15 – 00:00 Dj-ka Cica Mica Šlagerica,  v amfiteatru pod kostanji

Cica Mica vam za predjed servira “jugo mit schlag”, za glavno jed nove/stare valove 80ih ter za posladek trešerico našo dandanašnjo.

 

Sobota,  9.7. 2016

21:00 Simfonični orkester RTV Slovenija, amfiteater 

Solist: Alon Kariv, klavir (Izrael)

Dirigent: George Pehlivanian (Francija, ZDA)

Simfonični orkester RTV Slovenija, ustanovljen leta 1955, je v šestdesetih letih ustvarjanja zapustil pomembno sled v slovenskem glasbenem življenju. Glede na obseg in raznovrstnost izvedenih glasbenih del mu pripada prvo mesto med vsemi slovenskimi glasbenimi ansambli.

 

mf8

 

22:00 Pulvers: Shekuza, Ranchie, Mindwalk, Sellypeg b2b QualmPulveriera 

Leto se je odvrtelo in spet je čas, da prebudimo staro smodnišnico, kjer bomo ponovno lahko uživali v zvokih elektronske glasbe. Odločili smo se, da dogodek malce preoblikujemo in po dolgem času v Sežano spet pripeljemo udarno elektroniko. Tako se po nekajletnem premoru 9. julija 2016 v PULVERIERO spet vrača težko pričakovani TECHNO. Na visokonapetostno električno omrežje nas bodo najprej priključili naši »lokalci«, nato bo taktirko prevzel stari maček iz Gale Hale in na koncu nas bo v pokajoče jutro popeljal nadobudni mladenič z Bleda.

VSTOPNINA: 2 € pred polnočjo; 3 € po polnoči

 

Nedelja,  10.7. 2016

20:00 - Predstavitev povirskih mažoretk, amfiteater

Mažoretke Povir že 24 let nastopajo in navdušujejo gledalce na prireditvah na Krasu, po Sloveniji in tudi v tujini. Predstavile so se že na Irskem, Češkem, Madžarskem, Hrvaškem v Španiji, Italiji in Srbiji. V društvu trenutno pleše 50 deklet, ki so razdeljene v 6 starostnih skupin.

 

mf9

 

21:00 - Kraška pihalna godba: Show Time Koncert, amfiteater 

Veliko uspešnic iz svetovne zakladnice glasbe je godba že igrala v preteklosti. Letošnji koncert pa bo prava bomba, saj smo pripravili pravi izbor hitov. Pripravljamo pravi pop – rock večer zimzelenih uspešnic in zagotovo bodo koga zasrbele pete. Večer pa nam bodo popestrile povirske mažoretke, ki pripravljajo prav posebne koreografije.

 

Ponedeljek,  11.7. 2016

Delavnica: Oblikovalnicepopoldne , park pri Starem gradu 

Oblikovalnice so zabavne delavnice oblikovanja, ki združujejo funkcionalnost in estetiko, znanje in zabavo, resnost in igrivost. Z njimi mladi oblikovalci v svet oblikovanja vabimo mlade generacije, ki bodo v prihodnosti ustvarjalno gradile naše okolje. Preko skrbno načrtovanih oblikovalnic bomo osvojili principe timskega dela, se soočili z reševanjem problemov, urili miselne spretnosti in razvijali ustvarjalnost. Pridružite se nam!

 

19:00 - Koncert za otroke: Orkester izvirnih inštrumentov, mali amfiteater v parku 

Glasbenika na koncertu občinstvu pokažeta, kako lahko iz običajnih, zavrženih predmetov, ki ležijo okoli nas, izvabimo zvoke in z njimi ustvarjamo glasbo. Trenutno izvajata program naslovljen Koncert za stvari.

mf10

 

21:00 Predavanje: Predstavitev balkanske poti, mali amfiteater v parku 

Nejc in Matej, študenta socialne pedagogike, sva se februarja letos odpravila raziskovati balkansko begunsko pot. Delala sva na mejnih prehodih, v dnevnih centrih, neformalnih skupinah za pomoč beguncem ter samoorganiziranih begunskih skupinah. Pri tem naju je pot ponesla v štiri države: Srbijo, Bolgarijo, Grčijo in Makedonijo.

 

Torek,  12.7. 2016

Delavnica: Oblikovalnice, popoldne , park pri Starem gradu 

Oblikovalnice so zabavne delavnice oblikovanja, ki združujejo funkcionalnost in estetiko, znanje in zabavo, resnost in igrivost. Z njimi mladi oblikovalci v svet oblikovanja vabimo mlade generacije, ki bodo v prihodnosti ustvarjalno gradile naše okolje. Preko skrbno načrtovanih oblikovalnic bomo osvojili principe timskega dela, se soočili z reševanjem problemov, urili miselne spretnosti in razvijali ustvarjalnost. Pridružite se nam!

 

17:00  Za zdravje mladih: Poligon zdravja, park pri Starem gradu 

V okviru programa »Za zdravje mladih« je šestnajst mladih Sežancev pripravilo prav poseben projekt z naslovom »Poligon zdravja«. V Parku pri Starem gradu boste lahko v torek, 12. julija, med 17. in 20. uro na zabaven in interaktiven način spoznavali različna področja zdravja. Na osmih postajah zdravja, bomo raziskovali prehrano, gibanje, ne-kemične zasvojenosti, alkohol, tobak, droge, duševno in spolno zdravje.

mf11

 

17:00 - 19.00  Delavnica: Zdrava ustvarjalnica za otroke park pri Starem gradu

Otroci vseh starosti boste na delavnici iz slanega testa izdelovali figurice sadja in zelenjave ter z enakim motivom poslikali tudi kamenje.

 

mf12

 

21:00 - Koncert: RaggalutionTaborniška hiška v parku 

Reggae kolektiv Raggalution iz Kranja od leta 2011 ustvarja avtorsko glasbo, s katero je že na prvem koncertu takoj pridobil simpatije občinstva. Kljub nekomercialnosti in brez neke pretirane popularnosti v medijih ter socialnih omrežjih, se je skupini s trdim delom uspelo dokaj hitro uveljaviti tako na domači sceni kot tudi v tujini.

mf13

 

Sreda,  13.7. 2016

17:00 - Quidditch za otroke in mlade, Park pri Starem gradu 

Quidditch za otroke – 17:00 – 19:00 

Quidditch za mlade – 18:00 – 20:00

 

“Brooms up!” – Leteti kot Harry Potter Rad/a tečeš in mečeš žoge? Si to že poskusil/a z metlo med nogami? Še ne? Potem pridi na Mladifest igrati Quidditch z nami! Mogoče poznaš Quidditch samo iz knjig in filmov Harrya Potterja, ampak ta čarovniški šport obstaja že deset let tudi v našem svetu! Zdaj je tvoja priložnost preizkusiti ta mlad in pester šport!

mf14

 

18:00 -  Mladifestov turnir v odbojki na mivkiŠportni park

Sonce, poletje, odbojka, zabava… in turnir mešanih trojk v odbojki na mivki. Prvi športni dogodek na letošnjem Mladifestu, ki ga organiziramo skupaj s Športno zvezo Občine Sežana. Vsi zainteresirani vabljeni, da se nam pridružite. Število ekip je omejeno. Tri najboljše ekipe pa bodo za nagrado prejele sponzorske pakete. Prijavnine ni. Prijavite se lahko do zapolnitve mest na telefon 041 295 393. Sporočiti je potrebno imena igralcev, letnice rojstva in ime ekipe. Športna zveza občine Sežana in Mladifest ekipa bomo poskrbeli, da se boste odlično zabavali!

 

18:00 - SlacklinePark pri Starem gradu 

17:00 – 20:00

Sežanski slackliner-ji organizirajo preizkušnjo ravnotežja in koordinacije v hoji po slackline-u. Slackline je telovadba, ki se osredotoča na ravnotežje telesa in mirnost gibov. Hoja po slackline-u krepi mišice, sklepne vezi in umirjenost dihanja ter gibanja. Pridite se preizkusiti.

 

mf15

 

21:30  - Film: Deckument – Od rolke do skejtaAmfiteater

Dokumentarni film, Slovenija, 2015.

Režija: Matej Lavka, Primož Jambrek, Nina Vrhovec, Andro Kajzer in Miha Brodarič.

Dokumentarni film Deckument je zapis spominov marginalne športne subkulture. Pripoveduje zgodbe o začetkih skejtanja na Slovenskem – od mulcev, ki so si sami izdelovali deske, gradili improvizirane skate objekte in se učili prvih trikov, pa do šverca robe iz tujine, prvih zmag na tekmovanjih in vsesplošne popularizacije.

Vstop je prost!

mf16

 

Četrtek,  14.7. 2016

16:00  - Skate sešnSkate park

V sežanskem skateparku se bo odvijal skate sešn z namenom, da park poskejtamo ob dobri glasbi, jedem z žara, hladnem pivu ali klubskih palačinkah, se razmigamo in ogrejemo za koncert, ki sledi zvečer, v 200m oddaljenem parku pri Starem gradu. Na sešn si lahko prineseš svoje meso ali zelenjavo, ki si ju lahko na klubskem roštilju pripraviš po svojem okusu. Na voljo pa bodo tudi palačinke, ki jih bo za vas pripravil Klub študentov Sežana.

 

21:00 Koncert: Pigs Parlament, Harry. Taborniška hiška v parku

Harry:

Tričlanski melodični punk- rock bend iz Ajdovščine, je 2002 nastal pod vplivom skupin, kot so Bad Religion, Propaghandi, Satanic Surfers. Matej, David in Simon stvari počnejo na »DIY« (»Naredi sam«) način in igrajo punk – rock s ščepcem hardcora naravnost iz srca.

Pigs parlament:

Pigs Parlament je 6-članska slovenska ska-punk-HC skupina iz Goriških brd. Začetki skupine segajo v leto 2004. Po dveh letih koncertiranja kot kvartet sta se jim pridružila še trobentač in vokalistka, z njima koncertirajo in ustvarjajo še danes. Skupina igra predvsem hitri punk rock z udarnim vokalom, ki ga spremljajo melodični back vokali. V njihovih pesmih je zaznati tudi ska vplive, ki so podkrepljeni s trobento ter hardcore z ženskim vokalom. Za skupino je značilno, da se glavni vokali menjujejo iz pesmi v pesem.

 

Petek,  15.7. 2016

12:00 -  LOL turnirMC Podlaga

KINGS OF KARST -Second Journey- Čas je za Mladifest in čas je za naslednji League of Legends turnir! Turnir bo potekal v petek 15.7.2016, v primeru večjega števila ekip pa bodo pred dnevom turnirja potekale še dodatne kvalifikacije. Celoten turnir bo potekal na EU East platformi!

Prijava, ki jo pošljete na mail: kingsofkarst@gmail.com, naj vsebuje naslednje:

-Ime ekipe

-Ime članov ekipe

-Mail vodje ekipe

mf18

 

17:00 - Rabljena rwba, park pri Starem gradu

Na dogodkih, kot so garažne razprodaje, second hand dogodki, bolšji sejmi …, lahko prodajate in kupujete zanimive uporabne in dekorativne rabljene predmete po zelo ugodnih cenah. V sklopu Mladifesta ponovno pripravljamo dogodek 2nd hand RABLJENA RWBA, kjer lahko tudi letos sodelujete. S svojo stojnico bo sodelovala tudi Kosovelova knjižnica Sežana. Na njej bo ponujala knjige iz svojega skladišča. Mogoče bo med njimi katera, ki čaka ravno vas.

 

18:00 - Slackline, Park pri Starem gradu 

17:00 – 20:00 

Sežanski slackliner-ji organizirajo preizkušnjo ravnotežja in koordinacije v hoji po slackline-u. Slackline je telovadba, ki se osredotoča na ravnotežje telesa in mirnost gibov. Hoja po slackline-u krepi mišice, sklepne vezi in umirjenost dihanja ter gibanja. Pridite se preizkusiti.

 

mf15

 

21:30  - Film: MKNŽTaborniška hiška v parku 

Režija: Žiga Gorišek in Manca Filak

Slovenija, 2016

Dokumentarni film MLADA NADA prikazuje petdeset let razvoja enega izmed najstarejših mladinskih klubov v Sloveniji, ki je v svojem pol stoletnem delovanju prerasel iz lokalnega kluba v prizorišče svetovnega glasbenega dogajanja. S svojim neumornim delovanjem Mladinski klub Nade Žagar kljubuje času in spremembam v družbi ter skrbi za ohranjanje kreativnega in zdravega okolja za mlade.

 

Sobota,  16.7. 2016

17:00 - Rabljena rwba, park pri Starem gradu

Na dogodkih, kot so garažne razprodaje, second hand dogodki, bolšji sejmi …, lahko prodajate in kupujete zanimive uporabne in dekorativne rabljene predmete po zelo ugodnih cenah. V sklopu Mladifesta ponovno pripravljamo dogodek 2nd hand RABLJENA RWBA, kjer lahko tudi letos sodelujete. S svojo stojnico bo sodelovala tudi Kosovelova knjižnica Sežana. Na njej bo ponujala knjige iz svojega skladišča. Mogoče bo med njimi katera, ki čaka ravno vas.

 

18:00 - Lov na zamejca: interaktivni orientacijski tek po Sežani, park pri Starem gradu

15.7.2016 se bo od 18.00 dalje v Sežani odvijal orientacijski tek, ki ga organizira Klub zamejskih študentov. Ekipa zamejskih študentov bo dogodek obarvala na bolj zanimiv način. Tekači bodo morali na kontrolnih točkah perforiranje kontrolnega kartončka osvojiti z različnimi interaktivnimi izzivi. Orientacijski tek se bo vršil na območju Sežane, zbiranje od 17.00 v Parku pri Starem gradu.

 

21:00 - Domorodci: koncert mladih kraških bendov,  park pri Starem gradu

mf19

 

Nedelja,  17.7. 2016

21:00  - Gledališka predstava: Šekijeva šunkica ali Hamlet po slovensko, amfiteater

Andrej Rozman Roza; Glasbo pa dela Goran Završnik. Ko klovn Šunkica ugotovi, da je angleški prevod njegovega umetniškega imena Hamlet, se poistoveti s svojim znamenitim angleškim soimenjakom in poišče vzporednice med svojim svetom in Shakespearjevo dramo ter najde razloge za težave človeške družbe v samem začetku našega sveta, ki ga brez konflikta znotraj niča sploh ne bi bilo.

Vstopnina: 3€, za člane Kluba študentov Sežana: zstwjn.

 

mf20

 

Ponedeljek,  18.7. 2016

16:00 -  Delavnica za otroke: Risanje prometnih znakov in varnost v prometu, park pri Starem gradu

V parku pri Starem gradu ne bomo tekmovali in ne bomo merili hitrosti. Pomembno bo upoštevanje prometnih predpisov in obnašanje do drugih udeležencev v prometu na našem poligonu. Z nami bo Domen, mlad poznavalec koles. Povedal nam bo nekaj o opremi in samem kolesu ter kako zanj skrbimo, da se bomo vozili varno.

mf21

 

19:00 -  Predstava za otroke: Bici – kleta, mali amfiteater v parku

Predstava za otroke (gledališče BIČIKLETA). Učiteljica Kleta in njen radoživi kuža Bici živita v prelepi gorski vasici. Dan za dnem vestno opravljata svoje dolžnosti v uro in pol hoda oddaljeni šoli. Pot v dolino je naporna in utrujajoča.

mf22

 

Torek,  19.7. 2016

17:00 Spomin sladoledne lučke, park pri Starem gradu 

Otroci boste izdelali vsaj 6 parov sladolednih lučk. Iz enobarvnega filca (lahko tudi šeleshamerja) bomo izrezali eno stranico lučke. Nato bomo izbrali še 6 različnih vzorcev in barv, ki bodo pripravljeni vnaprej, oz. bo vnaprej pripravljen model za vpogled. Vsak otrok bo dobil 12 paličic za sladoled.

mf23

 

17:00 - Delavnica za otroke: Izdelava družabne igre, park pri Starem gradu

V prvem delu delavnice boste izdelali igralne kartice z različnimi nalogami, ugankami in vprašanji. V drugem delu delavnice se bomo razvrstili v manjše skupine in igro igrali, dokler nam ne zmanjka moči. Z vami bosta ustvarjali in se igrali Kim in Kristina.

 

21:00 - Koncert: Napravi Mi Dete, Haiku GardenTaborniška hiška v parku

 

Napravi mi dete:

Napravi mi dete je štiričlanska all-girl skupina pod taktirko Katarine Rešek, alias Kukle Kesherović, ki je po zamenjavi vseh članov kolektiva in enoletnem solo projektu, okoli sebe zbrala pisano druščino deklet. Napravi mi dete je eklektična mešanica pop minimalizma in samooklicanega gangsta geisha popa, ki poje o orožju in ljubezni, na koncertih pa že tako samosvojo glasbeno podobo nadgrajuje z bogato vizualno podobo.

Haiku garden: 

Haiku Garden, ljubljanski četverec, ki svoji shoegazerski podstati dodaja gradnike indie rocka, neopsihedelije, dream popa in celo elemente noise rocka, je v polni Gala Hali predstavil in s tem izdal kratkometražni prvenec Waver.

 

Sreda,  20.7. 2016

9:00 - Plesne delavnice s Cécile Weiß, park pri Starem gradu 

Jazz in moderen ples (8 – 12 let) – 9.00 – 11.00

Dance hall (12 in več let) – 18.00 – 20.00

Cécile Weiß je prostovoljka iz Nemčije in ljubiteljica plesa, ki se ga uči od malih nog. Preko evropskega programa EVS sodeluje trenutno z Mladinskim centrom Postojna. Na Mladifestu bo sodelovala kot mentorica dveh plesnih delavnic, ki se bodo odvijale v sredo, četrtek in petek (20., 21. in 22. julij), delavnicam pa bo sledil zaključni plesni performans udeleženih plesalcev in plesalk.

 

mf25

 

17:00  - Šport za otroke: Poskokčeva dežela, park pri Starem gradu

Za otroke starosti od 2 let naprej bomo v parku pripravili pravo poSKOKčevo deželo. V njej bodo otroci lahko preizkusili svoje gibalne sposobnosti, od hoje, teka, skokov, plazenja, lazenja pa do ohranjanja ravnotežja, natančnosti in še kaj! Pripravili bomo krožno pot, kjer bo vsak otrok lahko našel nekaj kar mu bo všeč. Pridite nas obiskati!

 

18:00 - Mladifestov turnir v ulični košarki, športni park 

Tradicionalni športni dogodek na letošnjem Mladifestu bo tudi to leto ulična košarka, tokrat v sodelovanju s Športno zvezo Občine Sežana. Igralo se bo 3v3 + 1 menjava. Hkrati pa bosta potekali tudi tekmovanji v metanju za 3 točke in v metu s polovice igrišča pri katerem bodo lahko sodelovali tudi gledalci.

 

21:30 - Filmski maraton: Staragara, Šiška Deluxe, Idila. Amfiteater 

 

Čertrtek,  21.7. 2016

9:00 - Plesne delavnice s Cécile Weiß, park pri Starem gradu 

Jazz in moderen ples (8 – 12 let) – 9.00 – 11.00 

Dance hall (12 in več let) – 18.00 – 20.00 

Cécile Weiß je prostovoljka iz Nemčije in ljubiteljica plesa, ki se ga uči od malih nog. Preko evropskega programa EVS sodeluje trenutno z Mladinskim centrom Postojna. Na Mladifestu bo sodelovala kot mentorica dveh plesnih delavnic, ki se bodo odvijale v sredo, četrtek in petek (20., 21. in 22. julij), delavnicam pa bo sledil zaključni plesni performans udeleženih plesalcev in plesalk.

 

17:00 - Delavnice: Ustvarjalnic poln park, park pri Starem gradu 

 - izdelovanje skulptur iz mavčnih povojev

- izdelovanje okvirjev za slike

- živali iz ščipalk

 

21:00 - Predavanje: Predstavitev umetnosti piercinga – Studio Puer AeternusTaborniška hiška v parku

Predstavitev bo zaobjemala zgodovino in izvor piercingov, izobraževanja – kje dobimo znanje in kdo tam poučuje, zakaj se piercati pri piercerju in ne pri zlatarju – orodje, sterilizacija in materiali, nakit in piercanje, starostna omejitev – zakaj je taka, utemeljitev cene pri piercerju in pri zlatarju, nega piercinga in zakaj je potrebna in na kaj biti pozoren, ko se odločaš za piercing.

 

22.00 - Koncert: Dj Deep3p park pri Starem gradu 

Dj Deep3p je predstavnik house šole. Z didžejanjem se je začel resneje ukvarjati že pri štirinajstih letih. Nastopa po celi Sloveniji in je eden redkih predstavnikov didžej scene na ribniškem koncu. Svoj pogled na house glasbo nam bo pričaral tudi na Mladifestu.

mf26

 

Petek,  22.7. 2016

9:00 - Plesne delavnice s Cécile Weiß, park pri Starem gradu 

Jazz in moderen ples (8 – 12 let) – 9.00 – 11.00 

Dance hall (12 in več let) – 18.00 – 20.00 

Cécile Weiß je prostovoljka iz Nemčije in ljubiteljica plesa, ki se ga uči od malih nog. Preko evropskega programa EVS sodeluje trenutno z Mladinskim centrom Postojna. Na Mladifestu bo sodelovala kot mentorica dveh plesnih delavnic, ki se bodo odvijale v sredo, četrtek in petek (20., 21. in 22. julij), delavnicam pa bo sledil zaključni plesni performans udeleženih plesalcev in plesalk.

 

17:00 -  Delavnica za otroke: Izdelovanje cirkuških pripomočkov, park pri Starem gradu

Interaktivna cirkuška delavnica je namenjena vsem tistim, ki so vas kdaj zasrbeli prsti, da bi sami poskusili cirkuške vragolije. Izdelovali bomo cirkuške rekvizite in se jih tudi naučili uporabljati.

mf27

 

18:00 Delavnica za odrasle: Joga z Ajo, park pri Starem gradu 

Joga je starodavna indijska disciplina telesa, uma in duha. S pravilnim povezovanjem giba in diha se telo in um sprostita, človek se zave svojega bitja in se lahko popolnoma prepusti lastni domišljiji, ki se z redno vadbo čedalje bolj razvija. V zadnjih desetletjih se z jogo ukvarja vse več ljudi, ki se zavedajo kako hitro nas lahko norost vsakdana požre.

mf28

 

21:00 - Predavanje: Večer mednarodnih zgodb,  mali amfiteater v parku 

Slišali bomo zgodbi dveh mladostnikov, ki sta se odločila dlje časa prostovoljno delati in živeti v Sloveniji. Večer mednarodnih zgodb bosta nadaljevali dve mladi študentki medicine, ki že nekaj let s humanitarnimi medicinskimi odpravami potujeta po svetu. Predstavili nam bosta tudi najnovejšo odpravo na Papuo Novo Gvinejo, kamor se bosta podali letos novembra.

 

Sobota,  23.7. 2016

9:00 Delavnica za odrasle: Joga z Ajo, park pri Starem gradu 

Joga je starodavna indijska disciplina telesa, uma in duha. S pravilnim povezovanjem giba in diha se telo in um sprostita, človek se zave svojega bitja in se lahko popolnoma prepusti lastni domišljiji, ki se z redno vadbo čedalje bolj razvija. V zadnjih desetletjih se z jogo ukvarja vse več ljudi, ki se zavedajo kako hitro nas lahko norost vsakdana požre.

 

20:00 - Koncert: Disciplin A Kitschme, Prismojeni Profesorji Bluesa, Straight Mickey and the Boyz. Plešivica Wkrwglca

 

Disciplin A Kitschme:

So skupine, brez katerih si neke glasbene krajine ne moremo predstavljati. Na tem koncu sveta je ena takšnih Disciplina kičme, po domače Disciplina oziroma danes uradno Disciplin A Kitschme. Bend od zgodnjih 1980 let pooseblja eden in edini Dušan Kojić Koja, mag na basu in kovač drznih, rotečih, udarnih in plesnih rim.

 

Prismojeni Profesorji Bluesa:

Prismojeni profesorji gotovo niso nikomur več neznanka, saj je njihov dobri stari rokenrol z mlado krvjo in dušo v zadnjih dveh letih šprical iz vseh možnih in nemožnih klubov, barov, placev in vogalov – od domačih rojstnodnevnih zabav do nedavnega nastopa na mednarodnem festivalu MENT.

 

Straight Mickey and the Boyz:

Kjerkoli se pojavijo Straight Mickey and the Boyz, prepričajo s strastnim, eksplozivnim in karizmatičnim nastopom, ki v rock’n’roll vnaša svežino in prebuja asociacije na velika imena te glasbe. V Sloveniji so se prvič predstavili aprila 2015 v Ljubljani, nato pa na mnogih drugih odrih po celi državi – v Kopru, Izoli, na festivalu Lent, v Črnomlju, Ptuju… Straight Mickey And The Boyz so sodobni predstavniki beograjske rockovske smetane, linije, ki povezuje skupine Ekatarina Velika, Disciplina Kičme, VIS Idoli, Partibrejkers, Šarlo Akrobata, in gre preko Darkwood Dub vse do Repetitor.

 

 

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


2+7=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije