si

Skrivnosti Pomnika miru in kraških jam

2,5 ure

Pridružite se nam na vodenih izletih po Poti miru! Skupaj bomo odkrivali skrivnosti zgodovine prve svetovne vojne in lepote narave.

Vodeni ogledi potekajo vsako nedeljo v mesecu juliju in avgustu!

Voden ogled Parka miru povezuje ostaline prve svetovne vojne, vključno s Pomnikom miru, jamo Pečinka in Borojevičevim stolom, v bogato zgodovinsko pripoved. Odkrivanje zakladov stolpa ponuja ogled filma o 1. Sv. vojni, interaktivne razstave o Soški fronti, 5x 3 m velike mojstrovine Rudija Španzlja ,»Ples življenje in smrti« , ki je v krogih likovnih kritikov dobila ime »slovenska Guernica«, reprodukcije Pridige o grehu iz uvoda v drugi del Brižinskih spomenikov in neba s konstelacijo zvezd ob poletnem in zimskem solsticiju v poklon osamosvojitveni vonji in Dnevu državnosti ter aktualne umetniške razstave- do konca avgusta je to OSKAR KOGOJ NATURE DESIGN.

Okrepčevalnica Cerje, na vznožju pomnika vabi z okusi domačih vipavskih in kraških dobrot, tu se  pije »kava z najlepšim razgledom«.

Odpiralni čas

V juliju in avgustu vsako nedeljo ob 10.00.

Obvezna predhodna prijava do petka do 17.00.

Cena: 15 €/osebo. Trajanje vodenega ogleda: 2,5 ure.

Zborno mesto: pred Pomnikom miru na Cerju

Lokacija

Pomnik miru na Cerju
Trajanje
2,5 ure
Cena
15€ na osebo

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se