si

Rendez-vous: Rožni vrtovi Ville Fabiani

Villa Fabiani je eden izmed najimenitnejših podeželskih dvorcev na Primorskem – dom slovenskega arhitekta, dr. Maksa Fabianija in znamenite murve, ki v osrčju posestva že stoletja piše svojo zgodbo.

Vinogradniško posestvo Villa Fabiani v Kobdilju konec meseca maja ponovno odpira svoja vrata, in sicer z ogledi in dogodki »Rendez-vous: Rožni vrtovi Ville Fabiani«! 

Med 30. majem in 5. junijem 2022 se bodo na posestvu zvrstili številni dogodki.

Svoj čar in pečat pa že več let posestvu dajejo rožni vrtovi. S svojo romantičnostjo in prefinjenostjo cvetoče vrtnice privabljajo številne obiskovalce ter bogatijo že tako izjemno zgodovinsko dediščino dvorca s posestvom.
Letošnji niz dogodkov smo poimenovali »Rendez-vous: Rožni vrtovi Ville Fabiani«, saj bodo naši vrtovi odprti v sklopu dogodkov »Dobimo se na vrtovih« (»Rendez-vous aux jardins«). Organizator slednjega projekta je francosko ministrstvo za kulturo. Pobuda se je leta 2018 razširila po številnih evropskih vrtovih z namenom ozaveščanja kulturnega pomena historičnih vrtov in parkov nasploh, letos s posebnim poudarkom na podnebnih spremembah.


Tedensko dogajanje bodo obogatili tudi spremljevalni dogodki:

Četrtek, 2. junija ob 17. uri

Literarni večer z naslovom »Vrtnice in književnost« v organizaciji Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije, KD Peter Martinc in KK Koper.

Petek, 3. junija ob 17. uri

Družaben večer »Vino in vrtnice« za ljubitelje dobre kapljice v skupni organizaciji Združenja slovenskega reda Vitezov Vina - Omizje za Slovensko Istro in Kras ter Ville Fabiani.

Nedelja, 5. junija, ob 11. uri

Strokovno predavanje pod večstoletno murvo Ville Fabiani o rožnih vrtovih, njihovi zgodovini, pomenu nekoč in danes, njihovem oblikovanju in posredni vlogi, ki jo imajo pri spodbujanju pomena o ohranjanju narave in okolja.
Vodenje bo izvedla predsednica Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije Breda Bavdaž Čopi. Dogodek poteka v sklopu medpartnerskega projekta »Vrtovi Krasa – ohranjanje narave in krepitev zavesti o njenem pomenu«.

Nedelja, 5. junija, ob 16. uri

Voden doživljajski sprehod po posestvu vile – med vrtnicami in pikolitom.
Vodenje bo izvedla predsednica Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije Breda Bavdaž Čopi. 
 

Ogled rožnih vrtov Ville Fabiani

Vstop na posestvo bo možen vsako polno uro, in sicer od ponedeljka do nedelje med 10. in 12. uro ter med 16. in 18. uro. Obvezna je predhodna najava. 
Vhodi na posestvo bodo potekali ob upoštevanju navedenih polnih ur.

Vstopnina za ogled rožnih vrtov s pijačo dobrodošlice: 20 EUR na osebo

Vstopnina za dogodke v vrtu in degustacije (obvezno doplačilo): v pripravi

Število gostov na posestvu bo omejeno. Predhodna najava je obvezna.

Rezervacije za degustacije vin Ville Fabiani in posamezne dogodke bodo obvezne po objavi programa.
Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa. V primeru slabega vremena ogledi vrtov odpadejo. Vse morebitne spremembe bodo objavljene na Facebook strani ter Instagram strani Ville Fabiani. 
Vhodi na posestvo bodo potekali v skladu z zdravstvenimi predpisi in veljavnimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s Sars-Cov-2. Obiskovalci se ogledov udeležujejo na lastno odgovornost.

Vse dodatne informacije in obvezne prijave na praznik rožnih vrtov sprejemamo po e-pošti na e-naslov: info@villafabiani.com.

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se