Oddih v ambientu turističnih kmetij

V življenju so pomembne tri stvari: pristnost, prijaznost in dobra hrana. Vse to lahko doživite in okusite tu.

kulinarika_suhe mesnine_Jošt Gantar

 

 

Odkrijte zgodbe Krasa

Domača hrana, pripravljena iz domačih pridelkov, z dodanimi svežimi začimbami z vrta, rujna kapljica terana ter domači sadjevec ali brinjevec, ki se še kako prileže po obilnem obroku, vas bodo prepričale, da ste na pravem kraju. Okolica turističnih kmetij pa vam bo ponudila številne možnosti za raziskovanje. Podajte se s kolesom ali peš po slikoviti pokrajini. Izkoristite čas za ogled ene od številnih jam, ki se skrivajo v podzemlju Krasa. Tu so znamenite  Škocjanske jame, ki so še vedno za edini spomenik v Sloveniji in na klasičnem krasu, vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine, Jama Dimnice, Divaška jama ter Jama Vilenica, ki velja za najstarejšo turistično jamo v Evropi. 

Spoznajte zgodbo o Kobilarni Lipica in si oglejte novo predstavo Lipiške šole jahanja, v srednjeveški vasici Štanjel pa boste na svoj račun prišli predvsem ljubitelji umetnosti in arhitekture. V vseh letnih časih, pa boste lahko uživali v neverjetnih razgledih, ki jih ponujajo Cerje, Trstelj, Kokoš ali Vremščica

 

Izberite svojo najljubšo turistično kmetijo. 

Kontaktirajte nas za več informacij in rezervacije.

Foto: Jošt Gantar, Projekt VisitKras, Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Kulinarični vikendi na Zelenem krasu za družine

Doživetje oddiha na podeželju lahko podajšate le streljaj stran, na Zelenem krasu. Kulinarični vikendi na Zelenem krasu so namenjeni družinam, ki lahko podzemne jame in presihajoča jezera spoznavate na aktiven način, s kolesi, kanuji ali peš.

Odkrijte vse razsežnosti tega izjemnega sveta. V Postojnsko jamo se med čarobno osvetljene kapnike odpeljite s podzemnim vlakom. Druge jame lahko raziskujete kot pravi jamarji. S čolnom se popeljite po smaragdno zelenih jezerih v Križni jami ali pa si privoščite avanturo v Planinski jami, ki slovi po edinstvenem podzemnem sotočju rek. Z baterijsko svetilko v roki lahko raziščete tudi skrivnostno jamo pod Predjamskim gradom.

Spoznajte slovita kraška čudesa, v fotografijo ujemite barvitega metulja in redko cvetico. Privoščite si aktiven oddih ob Cerkniškem jezeru in odkrivajte skrivnosti narave s kajakom, na kolesu ali peš. Pravi raj za radovedne so tudi Pivška jezera, ki privlačijo raziskovalce kraških pojavov in ljubitelje biotske raznovrstnosti. Obe znamenitosti, vsaka na svoj način, ponudita tudi razlago naravnih skrivalnic. Muzej Cerkniškega jezera Jezerski hram in Ekomuzej Pivških presihajočih jezer navdušita z nazornimi predstavitvami slovitih kraških čudes.

Zeleni kras_turistične kmetije_pomanjšana

Informacije in rezervacije:

DMO Zeleni kras

T: 05 7212 249

E: agency@zelenikras.si 

 

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


5+9=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije