Svežina in vitalnost kraške sapice

Aktivni izlet pri katerem boste poskrbeli za svoje telo in dušo, ter občudovali darove matere narave.... Pa čeprav boste prijetno utrujeni, vas bo adrenalin prepojil z dodatno energijo in pripravljeni boste za nove dogodivščine...

PROGRAM:

Prihod v Sežano ob 9:00 ter srečanje z lokalnim turističnim vodnikom. Odhod proti živemu muzeju Krasa.

 

ŽMKOb 9.30 Voden, aktiven sprehod po Živem muzeju Krasa

Aktivno se bomo sprehodili po Živem muzeju Krasa, prejemniku 1. mesta za "Naj pot 2017" v okviru projekta Turistične zveze Slovenije, moja dežela  - lepa in gostoljubna 2017. Na poti boste uživali, se sprostili, ter poskrbeli, da se bodo vaša dihala naužila svežine kraške sapice. Poleg pa boste občudovali, s kakšnimi lepšotami nas je obdarila mati narava. Spoznavali boste kraške pojave kot so škraplje, škaune, žlebiče, kamnite mize - gobe, osamelce, vrtače, doline uvale, jame...  Izjemna narava vas bo očarala.  Biodiverziteta na Krasu je pestra. Veliko je rastlina, ki se v poletni vročini borijo za obstoj, ter v hladni zimi modrujejo burji...

 

Marendaob 12.00 Kraška marenda

Po aktivnem spoznavanju kraške pokrajine se vsekakor prileže tipična kraška marenda, ki bo vaša usta prepojila s slastnimi in dovršenimi okusi kraških dobrot.

 

 

 

konjiob 13.30 Sprehod med Lipicanci

Ker bomo aktivno preživeli dan, ga bomo v tem slogu tudi nadaljevali. Pot se bo vila med Lipicanci v Lipici - zibelki plemenitih, pametnih in čudovitih živali. Ti vas bodo prevzeli z vso svojo lepoto. Sproščujoče si bomo ogledali znamenitosti in skrite kotičke Lipice.

 

 

KokošOb 15.30 - pohod na bližnji hrib Kokoš

Skupaj se po ogledu kobilarne odpravimo na hrib kokoš, kjer bomo pričakali romantičen zaton sonca in občudovali prelep razgled na bližnje in daljne kraje. V ozadju bomo ob jasnem vremenu videli krasne Julijske alpe s Triglavom na čelu. Prelepa raznolika pokrajina nas bo pozdravila v vsej njeni lepoti. Postanek pri lovski koči in možnost za čaj.

 

 

hranaOb 18.30 - Zaključek in večerja aktivnega dne na izbrani turistični kmetiji ali gostilni

Po napornem dnevu se bomo zasluženo okrepčali z odličnimi kraškimi jedmi, ki bodo našim telesom dale nove energije za prihodnje aktivne dni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Program lahko prilagodimo individualno skupini.

 

   Za izvedbo programa kontaktirajte:    Podpis TIC                                                    

 

 

 

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


9+7=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije