14. POHOD PO POTEH MIRU NA KRASU 2018

Cerje pri Opatjem selu, nedelja 25. marec 2018

14. POHOD PO POTEH MIRU NA KRASU 2018 


Datum pohoda: nedelja 25. marec 2018

Zbirno mesto: ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju pri Opatjem selu

Start pohoda: 10.00 izpred pomnika na Cerju

Ponudba na pohodu: na postojankah ob poti se bodo z degustacijami predstavili ponudniki sirov, oljčnega olja, medu, sivke, kraškega terana, kraških mesnin idr.  DEGUSTACIJE KRAŠKIH DOBROT NA TRASI POHODA - NOVOST 2018  

Potek pohoda: na voljo sta dve trasi: daljša  - 11 km in krajša - 6 km.  Zmerne hoje je za okrog dve (krajša) oziroma tri ure (daljša). Pohod je primeren za vse starosti in bo potekal po tipični kraški krajini. Na pohodu si boste ogledali naravne in kulturne znamenitosti, ostanke dediščine 1. svetovne vojne (jamo Pečinka, Fajti hrib, Borojevićev stol, topniški položaj…) in Pomnik braniteljem slovenske zemlje na Cerju. Pohod bodo popestrili vojaki v avstro-ogrskih uniformah. Obiskovalci so v preteklih letih izkoristili možnost nabiranja divjih špargljev in upamo, da bodo v času pohoda rasli tudi letos. Za podrobnejše razlage in opise znamenitosti bodo na razpolago turistični vodniki TD Cerje.

Zaključek: od 12.00 dalje ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje s toplim obrokom (tradicionalnim golažem s polento) in napitkom. 
Startnina: 8 € za odrasle in 5 € za otroke do 14 let (otroci do 7 let brezplačno) vključuje topel obrok na koncu pohoda in degustacije domačih izdelkov na trasi pohoda.  
Priporočamo pohodniško obutev. Pohodniki se udeležijo pohoda na lastno odgovornost.
 

TD Cerje

 


INFO: 
TURISTIČNO DRUŠTVO CERJE 
www.tdcerje.si; e-mail: info@tdcerje.si

letak cerje po poteh miru 2018.pdf

Rezervacije