Mesec kraške kuhinje

MKK 2018

Program 2018 bo na voljo kmalu.

_____________________________________________________

 

Program 2017

DOGODEK: Odprtje Meseca kraške kuhinje 2017

Štanjel – sobota, 7. oktober 2017

 

12.00 – 18.00 Degustacija jedi ponudnikov Meseca kraške kuhinje

Če ste po duši radovedni in uživate v drugačnih kulinaričnih izkušnjah, potem je odprtje Meseca kraške kuhinje prava izbira za Vas. Grajsko dvorišče Gradu Štanjel se bo prelevilo v veliko kuhinjo, kjer bodo sodelujoči gostinci Meseca kraške kuhinje pripravili in ponudili na pokušino jedi, ki bodo vse do 5. novembra bogatile jesensko ponudbo kraških gostiln. Klepet z gostinci, pokušina jedi in spajanje le-teh s kraškimi vini, je preprosto dogodek, ki ga vsi ljubitelji kraške kuhinje ne smete zamuditi. Na odprtju Meseca kraške kuhinje se nam bo pridružil tudi chef Igor Jagodic, ki bo poskrbel za prav poseben kuharski show.

Dogodek bo moderirala Vesna Guštin, velika poznavalka kraške kuhinje.

 

Spremljevalni program:

12.00 – 18.00 Umetniška tržnica in tržnica pridelkov in izdelkov s Krasa


od 14.00 do 18.00
Delavnica: Njoki, pašta in štruklji po divje z Darjem Cortesejem
Katere užitne divje rastline rastejo zdaj po Krasu in kako jih lahko uporabimo za pripravo krepke prehranske trojice, da jemo znano jed, kot bi jo jedli prvič? Kakšen je prehranski pomen in zdravilna moč užitnih divjih rastlin nasploh? Kaj je značilno za kraške užitne samonikle rastline? To in še kaj izvemo na delavnici spoznavanja, nabiranja in priprave užitnih divjih rastlin, ki jo vodi Dario Cortese, poznavalec tovrstnih rastlin in avtor več knjig na temo divje hrane.
Na delavnici se sprehodimo po okolici Štanjela, naberemo izbrane divje sestavine ter pripravimo omako za njoke in pašto, pa tudi kakšen ne povsem civiliziran štrukelj zna priti mimo.
Prispevek: 25,00 EUR / osebo
Pred prijave na: info@stanjel.eu ali 05 769 00 56, število mest je omejeno.


15.00 Voden ogled Štanjela

Ste prvič v Štanjelu ali pa ste se že potikali po njegovih uličicah, a ne poznate njegove zgodbe? Potem se nam pridružite na vodenem ogledu.
Zbirno mesto: Galerija L. Spacala – TIC Štanjel
Cena: 5,00 EUR / osebo16.00 Vinsko – kulinarična delavnica s chefom Igorjem Jagodicem: Spajanje kraških vin s sezonskimi jedmi kraške kuhinje

Ste večkrat v dilemi, katero vino postreči ob pripravljeni jedi in si želite spoznati tehnike ter pravila spajanja okusov hrane z vini? Potem se nam morate vsekakor pridružiti na delavnici z vrhunski mojstrom kulinarike, Chefom Igorjem Jagodicem.  
Delavnico vodi: Ivan Prinčič, velik poznavalec vin
Cena: 7,00 EUR / osebo
Pred prijave na info@stanjel.eu ali 05 769 00 56, število mest je omejeno.

Rezervacije