Lokalni turistični vodniki

  NOVO!!

Sežana, avgust 2017

OBVESTILO

Zavod ŠTIP – Turistično informacijski center Sežana, ki je na podlagi ODLOKA O TURISTIČNEM VODENJU NA OBMOČJU OBČIN DIVAČA, HRPELJE – KOZINA, KOMEN, MIREN – KOSTANJEVICA in SEŽANA, pooblaščen za izvajanje lokalne vodniške službe bo zaradi velikega zanimanja po ponovnem izobraževanju, organiziral že peto strokovno usposabljanje, ki bo predvidoma v začetku leta 2019.

Vabljeni k pred-vpisu na tic.sezana@visitkras.info.

________________________________________________________________________

Sežana, 18.1.2017

Klub profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije vas v sodelovanju s ČZS
vabi na TEČAJ ZA ČEBELARSKO – TURISTIČNEGA VODNIKA  

Novo nastali profil čebelarsko – turističnega vodnika (ČTV ali apiguide)  je edinstven na svetu, vodniki pa so postali ambasadorji čebelarskega turizma v Sloveniji, ki bodo svoje novo znanje podajali vsem, ki bodo potovali v okviru apituristične ponudbe.   Vse podrobnosti najdete v priloženem dokumentu.

 

  Tečaj ČTV vabilo.pdf

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sežana, 6.1.2017

Spoštovani!

Vsako drevo v drevoredu skriva edinstveno zgodbo.

Drevesa in njihove krošnje pripovedujejo različne zgodbe različnim opazovalcem;

krošnja kot stisnjena peščica in boj človeka, povezanost družine kot vej krošnje.

Drevo, ki na eni strani kaže pogumen obraz, čeprav je na skriti strani hudo bolno in

drugo drevo, kjer je bil žrtvovan njegov del za urbani napredek.

Vabimo Vas na 40-urno licencirano izobraževanje za »VODNIK INTERPRETATOR«.

Več o izobraževanju in program izobraževanja na: 

http://www.dlegende.com/projekti/certificirani-vodnik-interpretator/

VABILO

PRIJAVNICA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kras in Brkini, april 2016

KRAS IN BRKINI IMATA NOVE LOKALNE TURISITČNE VODNIKE

Zavod ŠTIP – Turistično informacijski center Sežana, ki je na podlagi ODLOKA O TURISTIČNEM VODENJU NA OBMOČJU OBČIN DIVAČA, HRPELJE – KOZINA, KOMEN, MIREN – KOSTANJEVICA in SEŽANA, pooblaščen za izvajanje lokalne vodniške službe je zaradi velikega zanimanja po ponovnem izobraževanju, organiziral že četrto strokovno usposabljanje.

Letošnji tečaj se lahko pohvali z več kot 30 udeleženci in obširnimi predavanji, ki so potekala na različnih lokacijah po občinah. Teoretični del je obsegal področja arheologije, naravne in kulturne dediščine, geografije, zgodovine in umetnostne zgodovine za območje vodenja ter veščine retorike in kakovostnega vodenja. Znanje so bodoči vodniki pridobivali od uglednih in priznanih strokovnjakov, zato je le-to še toliko bolj dragoceno. Poleg teoretičnega, pa se mora oseba, ki želi uspešno opraviti usposabljanje, dokazati tudi s praktičnim znanjem, s samostojnim strokovnim vodenjem. Večina novopečenih turističnih vodnikov je iz petih kraško-brkinskih občin, nekaj pa tudi iz bližnje okolice. Turistično vodenje je zanimiva dejavnost in primerna tako za mlade kot manj mlade. To potrjuje tudi dejstvo, da je razlika med najmlajšim in najstarejšim udeležencem tečaja kar 44 let. Je pa lokalno turistično vodenje bolj priljubljeno med ženskami, saj se je tudi tokrat, kot na prejšnjih tečajih, izobraževalo več žensk kot moških.

V interesu vseh nas je, da skupine ob obisku Krasa in Brkinov, najamejo lokalnega turističnega vodnika. To sicer lahko poveča stroške, a po drugi strani, lokalni vodniki najbolje poznajo kraj in njegovo dušo ter bistveno pripomorejo h kakovostnejši izvedbi programa izleta, česar se morajo zavedati vsi. Menimo, da lahko strokovno usposobljeni lokalni turistični vodniki bistveno prispevajo k boljši in kvalitetnejši turistični ponudbi našega območja.

Turizem na Krasu in Brkinih ponuja še številne neizkoriščene možnosti in predstavlja pomembno poslovno priložnost, zato lahko predvidevamo, da bo v prihodnje dobil še večjo vlogo.

 

Vsem prejemnikom novih licenc iskreno čestitamo!

 

Nekaj utrinkov iz predavanj:

 

tečajFoto vodnikivodniki 2Vodniki

 

Nekaj utrinkov iz praktičnega preverjanja znanja:

VodnikiVodnikiVodnikiVodnikiVodnikiVodnikiVodnikiVodniki

 

Nekaj utrinkov iz slavnostne podelitve licenc:

LTVTICLTV 2TIC 2

LTV 3LTV 4LTV 5LTV 5

 

FOTO: Bogdan Macarol, Helena Č. Gerželj, TIC Sežana

 

Informacije o lokalnih turističnih vodnikih lahko dobite osebno v TIC-u Sežana, na telefonu 05/7310128 ter preko e-pošte: tic.sezana@visitkras.info.

Logotipi - vodniki

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uporabni dokumenti:

Odlok.pdf

Seznam lokalnih turističnih vodnikov 4.2016.pdf

TURISTIČNO VODENJE - dnevnik 2016.pdf

Cenik vodenja LTV 2016.pdf

Eticni kodeks v turizmu.doc

https://www.slovenija-vodniki.si/kodeks

kodeks obnaanja turistinegavodnika.doc

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uporabne povezave:

Združenje turističnih vodnikov Slovenije

Registrirani turistični vodniki in turistični spremljevalci z državno licenco

Društvo regionalnih turističnih vodnikov Slovenije

Društvo turističnih vodnikov Krasa in Brkinov

Slovenska turistična organizacija

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


2+4=

Rezervacije