si

POSVET - Turistični vodnik, poklic prihodnosti in zaposlitvene možnosti

Januar 2020

Spoštovani,
konec tega meseca bo Gospodarsko razstavišče v Ljubljani v znamenju turizma in gastonomije. Od 29. januarja do 1. februarja se bosta hkrati odvili dve sejemski prireditvi:

  • 31. ALPE-ADRIA – mednarodni sejem za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning ter
  • 14. GASTexpo & Sladoled – mednarodni strokovni sejmi okusov.

Celotna ponudba sejma za zeleni, aktivni turizem bo privlačno začinjena z različnimi temami v bogatem spremljevalnem programu. V strokovnem programu 31. Sejma Alpe-Adria izpostavljamo:
v sredo, 29.1. predavanje v Dvorani Povodni mož, 17.00–19.00

MLADI TURISTIČNI VODNIK
Turistični vodnik, poklic prihodnosti in zaposlitvene možnosti (posvet)

Turizem v Sloveniji je, tudi po zaslugi zadnjih usmeritev, vse pomembnejša in vidnejša panoga Slovenskega gospodarstva. In znotraj te panoge izredno pomembno vlogo igrajo turistični vodniki. Turistični vodniki so ambasadorji svoje destinacije in so pogosto prvi in edini stik, ki ga ima neki turist ali popotnik z določenim krajem. Izobražen turistični vodnik s svojim obnašanjem in delom prispeva k celostnemu razvoju destinacije.
Na posvetu bomo spoznali, kakšne so možnosti in oblike dela turističnih vodnikov. Spregovorili bomo tako o razvoju poklica turistični vodnik kot tudi o tem, kako so se sami turisti sčasoma spremenili. Predstavili bomo, kje vse si turistični vodniki lahko poišče delo,kaj vse lahko turistični vodnik počne, na kaj vse mora biti vodnik pozoren in na kakšen način mora opravljati svoje delo. Govorili pa bomo tudi o trendih v turizmu, kako jim slediti in jih vpeljati v delo turističnega vodnika, da ta postane glas odgovornega turizma.
Organizator: Turistična zveza Slovenije

Sejma sta odprta od srede do sobote, od 10. do 19. ure.

Celoten program sejma najdete tukaj.

Hkrati vas vabimo, da nas obiščete na razstavnem prostoru turistične destinacije Kras in Brkini, ki bo v Marmorni dvorani GR Ljubljana.

Nazaj

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se