si

Pomnik miru in razgledni stolp Cerje

90 min
Program bo ponovno na voljo v obdobju od junija do avgusta, ko bo na Krasu in v Brkinih KrasPass poletje.

Na robu kraške planote, od koder se odpirajo dih jemajoči razgledi na Vipavsko dolino, Triglav in morje, kjer v jasnih dneh oko ujame silhueto Benetk, se ponosno dviga 25 m visok pomnik. Veličastna zgradba med zidovi skriva bogate zaklade zgodovine in umetnosti, ki ohranjajo srce naroda in dušo Krasa. Prepustite se zgodbam vodnika, ki vas bo na izviren način popeljal čez skrivnosti najstarejše pisane besede v slovenščini, arhaično simboliko arhitekture, razstave, posvečene kriznim obdobjem 20. stoletja in umetniška dela, ki na svojstven način interpretirajo zgodovino. Interaktivne razstave v 5-ih etažah tkejo vez med preteklostjo in prihodnostjo.
Na pokriti razgledni ploščadi, od koder na vse strani neba potuje sporočilo miru, si lahko med spokojnim opazovanjem lepot pokrajine, privoščite razkošje okušanja dobrot, ujetih v spominek iz Cerjanke (trgovinice z lokalnimi, domačimi izdelki), kjer si za domov lahko izberete še kulinarični spominek: naravni namaz iz povrtnin Maqfino, zdravilen čaj Zeliščne kmetije Rogelja, kraški med Carstica ali ekstra marmelado Mmm Beatrice.
 

Vrsta ponudbe

  • doživetje kraško-brkinskih čudes s kulinaričnim utrinkom
    Vključuje: Voden ogled Pomnika ter lokalna kulinarična dobrota iz trgovinice Cerjanka.
    Trajanje: 90 minut 
    Cena: 18 € / osebo 

Odpiralni čas

  • sreda (ob 10h, 14h) 
  • četrtek (ob 10h, 14h) 

Obvezna je predhodna najava pri ponudniku vsaj 24 ur vnaprej.

Trajanje
90 min
Jezik doživetja
slovenščina
Cena
18 € / osebo

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se