si

Po flišu in apnencu

25,4
Zahtevnost

V čudoviti svet ob meji

Kozina (trasa stare železnice) – Mihele – Draga – Boršt / San Antonio in Bosco – Boljunec /Bagnoli della Rosandra - Dolina - Socerb - Ocizla – Kozina (trasa stare železnice)

Izhodišče poti je v bližini naselja Kozina, kjer se začenja trasa stare železniške proge med Kozino in Trstom. Trasa je urejena v edinstveno kolesarsko pot, ki vas popelje ob meji med apnencem in flišem, med Slovenijo in Italijo. V Italiji je pot speljana med slikovitimi kraškimi vasmi, ki jih naseljujejo Slovenci. Ko vas pot pripelje spet v Slovenijo, lahko etapo nadaljujete skozi Krajinski park Beka, ki navdušuje s presenetljivimi vedutami in vabi k ogledu naravnih znamenitosti. Posebej zanimiva je soteska Glinščice s skorajda navpičnimi stenami in vidnimi plastmi fliša. V Kozino se lahko vrnete tudi skozi vasico Ocizla, ki je znana po številnih kraških jamah in ponorih. Voda ob stiku fliša z apnencem namreč ponikne, zato je na celotnem območju med Beko in Ocizlo podzemni svet sila razgiban.

Dolžina poti
25,4
Skupni vzponi
556
Primerna za
gorsko kolo
Podlaga
asfalt, makadam
Zahtevnost
nezahtevna
Znamenitosti ob poti
  • trasa stare železniške proge Kozina – Trst
  • Krajinski park Beka
Informacije
TIC Hrpelje – Kozina

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se