si
Zdaj je čas za načrtovanje počitnic na Krasu

Zdaj je čas za načrtovanje počitnic na Krasu

Piše: ORA Krasa in Brkinov

V današnjih časih si želimo počitnice preživeti v destinaciji, ki je blizu, varna in zagotavlja oddih v  neokrnjeni naravi, proč od velikih množic. Kras ponuja vse našteto.

Načrtujte počitnice na Krasu že danes, rezervirajte s turističnim bonom

Na Krasu in v Brkinih lahko svoje počitnice rezervirate na kateri izmed številnih turističnih kmetij, apartmajev, sob in drugih nastanitvenih kapacitet. Namestitve so razpršene po vaseh na območju celotne destinacije. Veliko ponudnikov omogoča rezervacijo s turističnim bonom. Izbirate pa lahko tudi med drugimi namestitvami na Krasu in v Brkinih.
 

Oglejte si svetovno znane znamenitosti, osupljiva naravna čudesa, pristno krajino in edinstveno, tisočletno ustvarjanje kraškega človeka:
 

  • Štanjel, srednjeveško naselje z gradom in edinstvenim Ferrarijevim vrtom 


 

  • Kobilarno Lipica, najstarejšo kobilarno v Evropi z neprekinjeno rejo konj


     

  • Park Škocjanske jame, vpisane na UNESCO seznam svetovne dediščine 


     

  • Pomnik Miru na Cerju, postavljen v spomin braniteljem slovenske zemlje v zgodovini naroda, nudi veličastne razglede od najvišjih gora do morja 
     

Poizkusite kraški teran in pršut

Pridelovalci na Kraški vinski cesti, pršutarji in gostinci že nestrpno pričakujejo čase, ko vas bodo ponovno lahko postregli. Če bodo razmere dopuščale, pa boste lahko sloviti pršut in teran okusili tudi na letos že 50. prazniku terana in pršuta.


 

Podajte se v naravo in odkrijete kakšno novo pohodniško pot


Ljubitelji pohodništva lahko izbirate med številnimi pohodniškimi potmi, speljanimi po Krasu in Brkinih. Kamen, ki ga je na Krasu v izobilju, obdaja marsikatero pot. Ena izmed takih se nahaja na Volčjem Gradu. Pot kamna je speljana okrog vasi in po prazgodovinskem gradišču Debela Griža. Lahko pa idejo za pohod poiščete med ostalimi predlogi pohodniških poti ali pa se udeležite katerega od organiziranih pohodov.


Odkrijte Brkine s kolesom


Številne lokalne ceste, po katerih se lahko podate tudi v gozdnato Čičarijo, so odlična izbira za vse, ki radi kolesarite po manj prometnih cestah in uživate v pristni naravi. Slikovite cerkvice na gričih in stare vasi vabijo k postanku in spoznavanju lokalnih zgodb.
 

Kras in Brkini nikoli ne razočarajo. Naravne lepote, tišina in mir, razgledi, zgodovina in kulinarika. Za vsakega se najde tisto, kar mu je najbližje. 

Lepo vabljeni da nas obiščete.

Ne spreglejte tudi

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se