si
Promocijska cena za ogled Parka Škocjanske jame v zimskih mesecih
1. 12. 2023

Promocijska cena za ogled Parka Škocjanske jame v zimskih mesecih

V Parku Škocjanske jame so pred kratkim obeležili 200. obletnico prve turistične poti v Škocjanske jame. Zgodovina raziskovanja jam se je začela ravno na tem območju, raziskave pa so omogočile razvoj turizma in bile hkrati eden od glavnih razlogov, da so bile Škocjanske jame vpisane na seznam svetovne in naravne dediščine UNESCO.

Škocjanske jame se predstavljajo z velikimi dvoranami, globokimi udornicami in veličastnim kanjonom, ki se uvršča med enega največjih na svetu. V jami je mogoče slišati dih jemajoče šumenje in bučanje reke Reke, čez strugo reke pa je speljan tudi znameniti most.

V obdobju od 1.11. 2023 do 31. 3. 2024 si lahko Škocjanske jame ogledate po promocijski ceni, katere namen je približati obiskovalcem vse najpomembnejše zgodbe v zvezi s Škocjanskimi jamami in s tem razloge za vpis na prestižen Unescov seznam.

Vstopnice v tem obdobju lahko kupite vnaprej na uradni spletni strani Parka Škocjanske jame, lahko pa tudi na dan ogleda na blagajni parka.

Cene za mesce november, december, januar, februar in marec:

Odrasli: 16,00 €
Upokojenci in študentje: 12,00 €
Otroci in dijaki: 7,50 €

Ne spreglejte tudi

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se